BALIKESİRSPOR teknik direktörü İsmail Ertekin, yaklaşık 40 yıl sonra yeniden Süper Lig'de yer almanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Hedefimiz ligde kalmak değil, üst sıraları zorlamak" dedi.
Son antrenmanda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ertekin, Balıkesirspor'un Süper Lig'e renk katacağını belirtirken şunları söyledi:
"İyisiyle kötüsüyle herkesi yenebilecek bir takımımız var. Ama herkes de bizi yenebilir. Bundan sonrası oyunculara bağlı. Onlar kazanmaya devam ederlerse hedef yukarılar olur. Ama kaybederlerse bu kez düşmeme mücadelesi verirsiniz. Bizim hedefimiz yukarılar olacak. Eğer hedefinizi yüksek tutmazsanız başarılı olamazsınız."
Balıkesirspor'un 2 yıl içinde 2'nci Lig'den Süper Lig'e yükseldiğini hatırlatan İsmail Ertekin, kentin bu gerçeğe tam olarak uyum sağlayamadığını hatırlatırken şöyle konuştu:
"Şu an itibariyle pek çok insan hala nerede olduğumuzun farkında değil. Onlar da haklı, çünkü takım bu kadar sürede lig değiştirince uyum sağlamak zor oluyor. Ama 29 Ağustos cuma akşamı nerede olduğumuzu hepimiz göreceğiz" ifadesini kullandı. Ligde en büyük kozlarının seyirci olacağını bir kez daha vurgulayan Ertekin, "Süper Lig'de boş koltuk kalacağını sanmıyorum. Atatürk Stadı'nı her maçta dolduracak taraftarlarımızın takımına 90 dakika destek vereceğine inanıyorum."
"KUPA YARARLI OLACAK"
TSYD İzmir Şubesi'nin düzenlediği turnuvaya katılmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen İsmail Ertekin, şöyle devam etti:
"Soma yararına düzenlenen bir turnuvaya katılacağız. 'Rakipler zayıf' türünden söylemler var ancak burada rakip seçme lüksümüz yok. Sonuçta her maçta kendinize bir şeyler katıyorsunuz. Yaptığınız hataları görüyorsunuz ve ona göre de hareket ediyorsunuz. Rakiplerin güçlü ya da zayıf olmasıyla ilgilenmiyoruz. Bizim kendi takımımızın, oyuncularımızın neler yapabildiğine bakıyoruz. TSYD turnuvasının da lig öncesi çok yararlı olacağını düşünüyorum."