BALIKESİRSPOR'un kongresinde yeniden başkanlığa seçilen Tuna Aktürk, "Süper Lig'de kalıcı olacağız" dedi.
Zor zamanlarda görev yaparak takımı 2 sezonda Süper Lig'e taşıdıklarını belirten Aktürk, "Kulübü amatörce yönettiğimizi iddia ettiler ama bizim ruhumuz amatör. Balıkesirspor sevgisiyle kentin 40 yıla yaklaşan özlemine son verdik. Bu ligde tutunacağız. Sponsorlara, stadımızı her maç dolduran taraftamıza minnettarız" diye konuştu.
"Para olmazsa Balıkesirspor Süper Lig'de kalıcı olamaz" iddiasını da gerçekçi bulmadığını dile getiren Aktürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Orduspor, Mersin İdmanyurdu, Samsunspor, Manisaspor gibi takımlar yalnızca borçlarını ödeyebilmek için Süper Lig'i hedefliyorlar. Bizim borcumuz onlardan çok az. Doğru transfer ve harcama politikası uygulayacağız. Tüm camiamıza ligden düşmeyeceğimizin sözünü veriyorum."
ÇİFTÇİ'DEN İTİRAZ
Tuna Aktürk'le yarıştığı kongrede usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle salonu terkeden Feyyaz Çiftçi, yasal girişimde bulunacağını belirtti. Divan seçimi ve üye sayısında şaibeler bulunduğunu belirten Çiftçi, şunları söyledi:
"Üye kayıtlarıyla ilgili seçimden önce de elimizde 14-15 done vardı. İl Dernekler Müdürlüğü'ne 12 Şubat'ta verilen beyannamede üye sayısı 391 olarak belirtilmiş. Kongreye 508 üye katıldı. Son 2 ay içinde üye yapılanlar geçen senenin üyeleri gibi gösteriliyor. Tüzüğümüze göre bu isimlerin oy kullanmaları mümkün değil. Bu usulsüz kongrenin iptali için yasal girişimde bulunacağız."

CY(YC/AÖ)