SÜPER Lig'in yeni temsilcisi Balıkesirspor, 2014-15 sezonunu Atatürk Stadı'nda düzenlenen görkemli bir törenle açtı. Taraftarlar, sıcağa rağmen açılışa büyük ilgi gösterirken, kırmızı-beyazlılar törende 1. Lig şampiyonluk kupasını ve madalyalarını da aldı. 17 Ağustos depreminde yaşamını yitirenlerle, geçtiğimiz günlerde vefat eden Beşiktaş'ın Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın da anıldığı açılışa katılan TFF Yönetim kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, kupayı kaptanlardan Ali Öztürk'e verdi. Balıkesirspor'u Süper Lig'e taşıyan ancak sezon sonunda takımdan ayrılan Muhammet Reis, Rıza, Murat, Ertuğrul, Mehmet Al, İsmail Dinler de unutulmadı.
İsimleri tek tek anons edilen bu futbolcuların plaketlerinin daha sonra kendilerine ulaştırılacağı açıklandı. Kupa coşkusunun ardından yeni transferler taraftarlara tanıtıldı. Alanzinho, Vargas, Santos, Kulusiç, Coelho futbolseverlerden büyük ilgi gördü. Kurban kesilmesinin ve duaların ardından taraftarlar Gazze'deki katliama dikkat çekip, İsrail'i kınayan sloganlar attı. Soma ve Gönen'deki futbol okullarının teknik ekip ve futbolcularının da yer aldığı açılışa Vali Yardımcısı Nusret Şahin, CHP Milletvekili Namık Havutça, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın katıldı. Vali Ahmet Turhan ve Büyükşehir Belediye BaşkanıAhmet Edip Uğur Kurtdereli güreşleri nedeniyel açılışa gelemedi.

KALLONI'YE SICAK İLGİ
Balıkesirspor'un sezon açılış törenine misafir olan Yunanistan Süper Lig takımlarına AEL Kalloni'ye maç öncesi ve sonrası büyük konukseverlik gösterildi. Yöneticiler Zeki Çıkrıkçı ve Cengiz Güneş, Midilli'den feribotla gelen Yunan kafilesini Ayvalık'ta çiçeklerle karşıladı. Otobüsle Balıkesir'e gelen Kalloni, Ali Hikmet Paşa Tesisleri'nde antrenman yaptı, geceyi ise Otel Basri'de geçirdi. Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin ve AEL Kalloni Teknik Direktörü Giannis Matzourakis'un çok iyi anlaştığı gözlendi. İki futbol adamı dostluk maçından önce tesislerde tavla oynadı. Oyun 7-4 İsmail Ertekin'in üstünlüğüyle tamamlanırken Matzourakis, meslektaşını galibiyetten dolayı kutladı.

MUHAMMET REİS'İN NUMARASI BURAK'TA
Balıkesirsporlu futbolcuların yeni sezondaki forma numaraları da belli oldu. Yabancılardan Nuno Andre Coelho'nun 4, Ronald Vargas'ın 8, Ante Kulusic'in 20, Andre Santos'un 13, Alanzinho'nun 25, Khalifa Jabbie'nin 14 numaralı formayı giyeceği açıklandı. Geçen sezon Muhammet Reis'in giydiği 24 numaralı forma Burak Çalık'ın, Murat Sözgelmez'in 5 numaralı forması Eray Ataseven'in, Lalawele'nin 9 numaralı forması Gökhan Ünal'ın, Deniz Vural'ın 23 numaralı forması Abdülhamit Yıldız'ın, Mehmet Al'ın 7 numaralı forması Murat Gürbüzerol'un, Faruk Gürsoy'un 22 numaralı forması ise Umutcan Yüksel'in oldu. Aykut yine 6 , Ali Öztürk 10, İlhan 11, kalecilerden Zeki 1 numarayı tercih ederken, Emrullah geçen yıl olduğu gibi 15 numarayı tercih etti. Okan 17, Sercan 19, Keremcan 39, Hasan 45, Sinan 57, Bülent 61, Uğur 77, Muğdat 88, Ertuğrul Furkan 89 numaralı formayı giyecek.

FOTOĞRAFLI