PTT 1'inci Lig’de pazar günü lider İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u ağırlayacak Balıkesirspor, şampiyonluğu garantileyen rakibini yenip Süper Lig biletini almayı hedefliyor. Kahramanmaraş maçında yaşadığı sağlık sorununu esprli bir dille anlatan teknik direktör İsmail Ertekin, "Şampiyonluğu görmeden ölmek yok" dedi. Antrenmanda basın mensuplarıyla sohbet eden Ertekin, son dakikada attıkları galibiyet golünün ardından kulübede sevinirken sol yanına darbe aldığını, söylendiği gibi kalp krizi geçirmediğini ifade etti.
Ertekin, "İlk anda ağrı sızıdan çok maçı bitirmeyi düşünüyorsunuz. Maç sona erdiğinde "Nereme darbe geldi' diye bakarken sağlıkçı arkadaşlar kalp krizi zannedip panik yaptılar. Bu arada ambulans da geldi. Ben sorunun darbeye bağlı olduğunu söylememe rağmen apar topar muayene ettiler. Sonra Balıkesir’de yeniden baktırdım. Kaburgamda kırık ya da çatlak yok. Sadece ezilme var. Bir hafta kadar ağrıyacağını söylediler. Şu an iyiyim. Kimse merak etmesin, şampiyonluğu görmeden ölmek yok" dedi.
TÜRKİYE İSTİYOR
Balıkesirspor teknik direktörü İsmail Ertekin, sadece Balıkesir’de değil, tüm Türkiye’de Süper Lig’e yükselmelerini isteyen bir atmosfer olduğunu belirterek, "Başarımızı isteyen, bizler için dua eden insanlar için Süper Lig’e çıkacağız" dedi. Yaklaşık 10 aydır mutlu son için uğraşıp ter döktüklerini hatırlatan Ertektin, "Kahramanmaraş maçındaki müthiş geri dönüşle Süper Lig’i ne kadar istediğimizi gösterdik. Pazar günü alacağımız sonuçla bunu başaracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.
100 BİN TL PRİM
Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk, Kahramanmaraş deplasmanına özel uçak kaldırmalarına yardımcı olan işadamlarının maç sonrası da 100 bin lira galibiyet primi verdiğini açıkladı. Aktürk şöyle konuştu: "Şu an öyle bir noktaya geldik ki teknik kadro da, futbolcular da parayı akıllarına bile getirmiyor. Sadece ve sadece akıttıkları terin karşılığında Süper Lig’e çıkmak istiyorlar. Ekonomik açıdan zor günler geçirdik. Ama futbolcularımız ve teknik ekibimiz bu yönde hiçbir zorluk çıkarmadı. Biz de yönetim olarak, şehir olarak sezon sonunda hepsinin hakkını vereceğiz. Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından sonra zafere ulaşıp, geçen sezon İnegölspor karşılaşmasından sonra olduğu gibi yüzbinleri sokağa dökmek istiyoruz."
HASAN ZOR, ALİ BELKİ
İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile pazar günü oynanacak son maçın hazırlıklarını sürdüren Balıkesirspor’da Kahramanmaraş deplasmanında sakatlanan stoper Hasan’ın forma giymesinin zor olduğu öğrenildi. Haftalardır sakat sakat sahaya çıkan Ali Öztürk’ün de durumunun da maç günü netlik kazanacağı bildirildi.

CY(YC/AÖ)