İSTANBUL, () - BAKÜ 2015 Avrupa Oyunları'nın resmi ortağı, Dünyanın en büyük petrol ve benzin tedarikçi şirketlerinden BP oldu.

Taraflar arasında yapılan sözleşmeyle BP, Avrupa sporunda bir ilk olacak 2015 Avrupa Oyunları resmi ortağı olarak açıklandı. Anlaşmaya göre Avrupa Oyunları'nın petrol ve benzin ortağı olan BP sadece resmi ortaklık yapmayacak, Azerbaycan'daki elit sporcu yetiştirme programına da destek sağlayacak.

Bakü 2015'in Azerbaycan genelindeki tanıtımını da gerçekleştirecek olan BP, Avrupa Oyunları'na kısa bir süre kala ev sahibi Azerbaycan'ın madalya umutlarının gerçeğe dönüşmesi için finansman desteğinde bulunacak. Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı, aynı zamanda Bakü Avrupa Oyunları Organizasyon Komitesi (BECOG) Başkanı Azad Rahimov, BP'nin Azerbaycan'da uzun süredir var olan ve ülkeyi çok iyi tanıyan bir şirket olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"BP bugüne kadar dünya genelindeki birçok büyük çaplı spor etkinliğine destek vermiştir; biz de BP'yi Avrupa Oyunları'nın Resmi Ortağı olarak seçmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Eminim ki BP'nin vereceği destek, oyunların Azerbaycan ve Avrupa genelinde gelişmesine katkı sağlayacak ve sporcularımızın hedefledikleri mükemmelliğe ulaşmalarında etkili olacaktır."

Azerbaycan'da toplam 3 bin 250 çalışana sahip olan BP, ülkedeki yeteneklerin keşfedilmesi ve profesyonel bir eğitim almaları amacıyla BEGOC'un yenilikçi "Oyunlar Akademisi" ile birlikte çalışacak. BP'nin Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'yi kapsayan Bölge Müdür Yardımcısı Ian Sutherland BP olarak bu büyük organizasyona destek vermekten duydukları mutluluğun altını çizerek, şunları söyledi:

"Bu organizasyonun, sporda mükemmelliği hedefleyen ve bu yönde yoğun çalışmalar sergileyen Azerbaycan için büyük bir fırsat olduğu kanaatindeyim. Bakü 2015 ayrıca Azerbaycan'ın uluslararası etkinlik düzenleme deneyimine bilgi ve becerileriyle katkı sağlayacak olan yüzlerce hevesli Azerbaycan genci için de eşsiz bir fırsat."

Bakü 2015 Organizasyon Direktörü Simon Clegg ise, "BP, saygı, mükemmellik ve takım çalışması gibi spora özgü değerleri gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen bir şirkettir ve tüm bu değerler Bakü 2015 için son derece önemlidir" diye konuştu.

Clegg, sözlerini şöyle sürdürdü:

"BP, Azerbaycan'ı uluslararası spor haritasında önemli yerlere taşıma yolunda Avrupa Oyunları'nı yeni neslin önüne konulmuş bir fırsat olarak görüyor. Şirketin yapılan anlaşma çerçevesinde Azerbaycanlı genç sporculara sağlamayı vaat ettiği destek bunun en büyük kanıtı. Avrupa Oyunları'nın açılışına hazırlandığımız şu günlerde Bakü 2015 ve BP'nin el ele vererek hayranlık uyandırıcı bir ortaklığa imza atacağına ve tüm ulusu bir araya getirerek unutulmayacak bir organizasyon gerçekleştireceğine inancım tam."

AZERBAYCAN VE BP

Dünyanın en büyük petrol ve benzin tedarikçilerinden birisi olan BP, enerji için önemli kaynaklar geliştirmeye ve üretmeye odaklı bir şirkettir.

BP Azerbaycan'da 5 adet petrol arama, çıkarma ve nakletme projesini hiçbir emniyet ve güvenlik önleminden ödün vermeden tamamlamıştır. 1994 yılından bu yana ortakları ile beraber Azerbaycan'daki projelere 45 milyar Dolar tutarında yatırım yapan BP, sürdürülebilir kalkınma girişimlerini de içeren çalışmalarıyla yerel halk üzerinde olumlu etkilere sahiptir.

TARİHTE BİR İLK: BAKÜ 2015

Avrupa kıtası yeni bir spor organizasyonuna kavuşuyor: Avrupa Oyunları. Bir gelenek halini alacak olan bu büyük organizasyonun ilkine Bakü ev sahipliği yapıyor. Aralık 2012'de Avrupa Olimpiyat Komiteleri'nin (EOC) diğer adaylar arasından yaptığı seçimle Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapma hakkını Bakü elde etti. Bakü Avrupa Oyunları Organizasyon Komitesi (BEGOC) Avrupa Oyunları'nı, EOC ile birlikte düzenleyecek. 12-28 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenecek Bakü 2015 Avrupa Oyunları'nda, birden fazla spor branşında Avrupa'nın elit sporcuları kıyasıya bir mücadele verecek. Bakü 2015'te toplamda sporcular toplam 19 branşta madalya için yarışacak. 16'sı Olimpik branşlardan oluşan bu görkemli organizasyon 17 gün sürecek. Avrupa'dan 6 bin elit sporcunun ülkelerini temsil etmesi beklenen Bakü 2015, aynı zamanda bu sporcuların 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesi kendilerini sınamaları için de benzersiz bir fırsat sunuyor. Rio'da yer alacak 9 branşta (okçuluk, atletizm, plaj voleybolu, bisiklet, atıcılık, yüzme, masa tenisi, taekwondo ve triatlon) sporcular olimpiyatlar öncesi son ciddi sınavını verecek.