Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenecek olan 1. Avrupa Oyunları'nın Koordinasyon Komitesi toplantısı Azerbaycan'daki Fairmont Bakü Otel'de yapıldı. Koordinasyon Komitesi toplantısında konuşan Avrupa Olimpiyat Komitesi Komisyonu (EOC) Başkanı Spyros Capralos, Bakü'deki tesislerin inşaatının hızlı ilerlemesinden dolayı memnuniyetini Azerbaycan Spor ve Gençlik Bakanı ve BEGOC Başkanı Azad Rahimov'a belirtti.

Capralos, "Bakü'de her şey istediğimiz şekilde planlanmış bir şekilde hızla devam ediyor. Burada bu oyunlar için kurulan ekip gerçek çok iyi çalışıyor. Bakü'de yapılan bu tesisler sayesinde ilk defa yapılacak olan Avrupa Oyunları bir dünya markası olacak" dedi.

Azerbaycan Spor ve Gençlik Bakanı ve BEGOC Başkanı Azad Rahimov da bu oyunların Bakü'nün imajı için çok önemli olduğunu ve Azerbaycan olarak bu oyunlara çok önem verdiklerini söyledi.

Rahimov, "Bakü'de Avrupa Oyunları'nın başlangıç tarihi yaklaştıkça insanlardaki heyecanın artığını görmek bizi memnun ediyor. Tüm Azerbaycan halkı bu oyunlara destek veriyor ve Bakü'nün Avrupa'daki imajı açısından pozitif bir etki yapacağı biliniyor. Eminimki 281 gün sonra düzenlenecek olan Avrupa Oyunları, Bakü halkı tarafından heyecan ile takip edilecek" şeklinde konuştu.

Bir sonraki Avrupa Oyunları'nın Koordinasyon Komitesi toplantısının Şubat 2015'te yapılması kararlaştırılarak toplantı bitirildi.