İstanbul- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Karate branşı kuşak terfi sınavına katılarak minik karatecilere başarı sertifikalarını verdi.

Üsküdar Belediyesi Gençlik Merkezi'nde düzenlenen törene Bakan Kılıç'ın yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen de katıldı.

600 minik sporcunun bir üst kuşağa geçmek için verdiği sınava katılan ve burada bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kış Olimpiyatları'nın başladığı Soçi'de Türk bayrağının dalgalanmasından büyük gurur duyduklarını ancak Olimpiyatlara katılan sporcu sayımızın azlığı nedeniyle burukluk yaşadıklarını ifade etti. Türk sporunun potansiyel açıdan çok büyük bir kaynağa sahip olduğunun altını çizen Bakan Kılıç, sporcularımızın önümüzdeki dönemde özellikle uluslararası düzeyde çok daha büyük başarılara imza atacağına duyduğu inancı belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptığı konuşmada ayrıca şunları söyledi:

"Bu salonda bir üst seviyeye geçmek için mücadele eden minik sporcularımıza sabırlı ve kararlı olmalarını öğütlüyorum. Sabır ve kararlılık sporda başarıyı getiren en önemli unsurların içinde yer alır. Bunların yanı sıra tesisleşme ve elbette çok çalışma da vazgeçilmez unsurlardır. Bu salondaki minik karateci kardeşlerimizin içlerinden önemli şampiyonlar çıkacağına yürekten inanıyorum. Mücadele ettiğiniz sporda bir gün kürsünün en üstüne çıktığınız zaman sabrınızın ve kararlılığınızın karşılığını aldığınızı göreceksiniz. Ancak burada altını çizmem gereken önemli bir husus var. Spordaki başarınız ancak okul hayatınızdaki başarınız ile el ele yürüdüğü zaman değer taşır. Sizlerin yüreğinden gelen çabanın yerini hiçbir şey tutamaz. Bu çaba sayesinde ülkemiz gelecekte dünya çapında ses getirecek şampiyonlar kazanacaktır. Sizler bizim ülkemizin geleceğisiniz." TÜRKMEN, KARA VE KILIÇ MİNİK SPORCULARA SERTİFİKALARINI VEREREK KUTLADILAR VE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER Bakan Kılıç'ın konuşması sonrası minik karateciler kata dalında bir üst kuşağa terfi edebilmek için gösterilerini yaptılar. Gösteri sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Belediye Başkanı Mustafa Kara ve AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen başarılı olan minik sporculara sertifikalarını vererek kutladılar ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Sertifika töreni sonrası Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, Bakan Kılıç'a fahri siyah kuşak takdiminde bulundular. Sınava giren minik sporcularla birlikte hatıra fotoğrafı çekimi sonrası Bakan Kılıç ve beraberindekiler Üsküdar Gençlik Merkezi'ni gezdiler. BAKAN KILIÇ LANGIRT VE MASA TENİSİ OYNADI Bakan Kılıç gezi sırasında önce çocuklarla langırt, ardından da AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen ile masa tenisi oynadı. Gezi sırasında en büyük ilgiyi ise Gençlik Merkezi'nden faydalanan gençlerin Capoeira ve Street Work Out gösterileri ile Ebru atölyesinde gerçekleştirilen Ebru çalışmaları topladı. Bakan Kılıç, Street Work Out sporunu yapan sporculardan birinin Samsunlu hemşehirlisii olduğunu öğrenince bu sporun Samsun'da da yaygınlaştırılması amacıyla kendisini ziyarete gelmesini istedi. ud (ud)