GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Kulüp başkanları, hocalar, takım kaptanları ve futbolcular soğukkanlı, sağduyulu ve gerilimden uzak mesajlar verdiğinde türbünlerde olay çıkma ihtimali sıfıra iner" dedi.
FENERBAHÇE-GALATASARAY DERBİSİ
Bakan Kılıç, Bin 200 kişilik öğrenci yurdu ve yüzme havuzu temel atma törenine katılmak üzere geldiği Yozgat'ta, bir dizi ziyaretlerde bulundu. Valilik ziyaretinde, basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Kılıç, futbol maçlarında yaşanan olaylar konusunda sağduyulu davranınca olay olmayacağını belirtirken şunları söyledi:
"Ferbahçe-Galatasaray dersibi öncesinde kulup başkanları, hocalar, takım kaptanları, oyucular, gerçekten çok ılımlı, gerilim nedeni olmayacak sağduylu ve soğukkanlı yaklaşımlar içinde oldular. Türk futbolu, sporu adına hepsine teşekkürlerimi ifade ediyorum. Bu atmosferi bu şekilde sürdürürsek, Türkiye’de futbol maçlarında olay çıkmayacağı kanatindeyim. Nihayetinde tribünler, başkanlar rahat ve huzurlu olunca, sahada görev yapan hakemin de karar alma ve uygulamada rahat ve huzurlu hareket edebildiğini bu maç vesilesiyle Türkiye’de bir kere daha görebildik. Nihayetinde ortada Türk futbolunda olması gereken bir tablo var. Aruz edilen, olması gereken buydu. Bu havanın devam etmesi lazım."
DEPLESMAN YASAKLARI SON BULYACAK
Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde taraftarın sağduyulu yaklaşımına teşekkür eden Bakan Kılıç, şöyle devam etti:
"Derbinin rengi sarı sloganıyla yola çıkmıştık. Sarı-lacivert, sarı-kırmızıdan hareketle, bu hava devam ederse inanıyorum ki Türkiye’de deplasman yasakları da son bulacaktır. Tribünlerde küfür, şiddet, sahaya yabancı cisim atma olayları son bulursa, Konuk takımın oyuncu veya yöneticilerine yönelik fiili ve sözlü tacizler son bulusa. Son maçta bunlar yaşanmadı. Deplasman yasakları da son buluacaktır. Taraflara ve tribünlere de teşekkür ediyorum. Türkiye’nin barışa, kardeşliğe dostuluğa ve güzelliğe ihtiyacı var. Türkiye’nin ihtiyacı olanı ortaya koydular sağolsunlar."
Bakan Kılıç, açıklamanın ardından Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'dan bilgi aldıktan sonra Yozgat Belediyesini ziyaret etti.