GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri’nin (TOHM) ortak açılışını Trabzon’da gerçekleştirdi, "Türkiye olimpik branşlarda farkındalık ülkesi olacak" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Trabzon ile birlikte Samsun, Konya, Kocaeli, Kayseri, Gaziantep, Erzurum, Bursa, Antalya, Mersin, İzmir ve Aksaray’da yapılan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM)’nin ortak açılışı Trabzon’da yapıldı. Açılışa Bakan Suat Kılıç’ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da katıldı. Bakan Kılıç, 11 ilde Olimpiyat Hazırlık, bir ilde de Paralimpik branşların Hazırlık Merkezini açtıklarını belirterek, "Bilimsel destek alarak Türk sporunun yön haritasını tayin ediyoruz. Üniversite, bilim dünyası, spor teşkilatı, federasyonlar, kulüpler, antrenörler, sporcular ve onların aileleri hep birlikte bugün tohumu toprakla buluşturuyoruz. Ve bugün Anadolu’nun münbit, bereketli toprağı ile buluşturacağımız bu tohumların gelecek yıllarda Türk sporunun ulu çınarına dönüştüğüne birlikte şahitlik edeceğiz. Bu çok büyük bir adım, çok büyük bir hamle” diye konuştu.
"HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜNÜ 200 MİLYON LİRALIK TESİS KURULACAK"
Kılıç, Hacettepe Üniversitesi ile yapacakları protokolle bilimi spor ile buluşturacaklarını da vurgulayarak, "Hacettepe Üniversitesi ile yapacağımız protokol sonrası Beytepe Kampüsün’de 200 milyon liralık Olimpik Sporlar Enstitüsü’nün temelini atacağız ve bu enstitüyü iki yıl içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.
"AKYAZI STADININ KAPASİTESİ 41 BİN 461 KİŞİ OLABİLİR"
Kılıç, Türkiye’nin olimpik branşlarda bir farkındalık ülkesi olacağına da vurgu yaparak, şöyle konuştu:
"12 tohum kenti olimpik branşlarda farkındalık merkezi olacak ve bu kentlerde yetişen çocuklarımız ilk meyvelerini 2016’da, sonra 2020’de, sonra da 2024’te verecektir. Antrenörlerimiz bu işe inanarak, bu işin disiplinini bilimle buluşturdukları taktirde başarıdan başarıya koşmamız işten bile değil. Antrenörlerin gözünün içine bakıyoruz."
Kılıç, yarın temeli atılacak olan Akyazı Stadı’nın Trabzon vurgusu yapılması için 40 bin 61 veya 41 bin 461 kişilik olabileceğini de sözlerine ekledi. Bakan Kılıç’ın konuşmasının ardından kurdele kesilerek Trabzon’daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi binasının açılışı gerçekleştirildi.