BAKAN KILIÇ, CENTİLMENCE BİR MAÇ OLACAK
Ziraat Türkiye Kupası final maçı için Konya'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret etti. Bakan Kılıç, geçen yıl vefat eden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'ya Allah'tan rahmet diledi. Bu akşam Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda oynanacak olan Galatasaray, Eskişehirspor karşılaşmasının da hem oyucular, hem de taraftar acısından centilmence bir olmasını temenni etti.
FİZİKİ ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ
Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan Galatasaray Odeabank-Fenerbahçe, Türkiye Kadın Basketbol Ligi final maçında Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu'nun
tribünde bir taraftarın yumruklu saldırısına uğradığını hatırlatılması üzerine Bakan Kılıç, tasvip edilmeyen bir olayın yaşandığını belirtti. Kılıç, şunları söyledi:
''Son günlerde, spor yaşamı içinde hiç görmek istemediğimiz, tasvip edemeyeceğimiz bir takım olaylar yaşanıyor. Bu olaylarla ilgili olarak kanunların ortaya koymuş olduğu çerçeve içerisinde, hem emniyet güçlerimiz hem de hukuki süreçler işlemektedir. Ben şuna vurgu yapmak istiyorum, her ne olursa olsun, hiçbir şey fiziksel müdahaleyi, ne haklı çıkarabilir, ne de hafifletici bir şekilde görmemize sebep olabilir. Bunun herkes tarafından gayet açık bir şekilde bilinmesi lazım. Her hangi bir kişinin şiddete başvurarak, fiziki bir şiddet göstermesi kabul edilebilir bir şey değildir. Bu nereden, kimden gelirse gelsin, bizim acımızdan hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir davranıştır.''
BAKAN KILIÇ'DAN SPOR KULÜPLERİNE UYARI
Bakan Kılıç, ''Spor kulüplerimizin hangi branşlarda olursa olsun, yöneticilerinin konuşurken, beyanat verirken, hareket ve davranışlarının kendi camialarına örnek teşkil ettiklerini unutmamaları gerekir. Hem hareketlerini, hem sözlerini dikkatli kullanması gerekir. Şu an, sürekli dile getirilen ve maalesef tırmanan karşılıklı sözleri görüyoruz ki, bunun spora bir faydası yok. Herkes spora, spor camiasına faydalı olacak şekilde hareket etmeyi birinci öncelik olarak görmelidir ve bu noktada hareket etmelidir.
Örneğin, en son spor salonunda yaşanan konuda ciddi müdahaleler olmuştur. Sonucu da hukuki sonuçlar olacak olan bir takım hareketler sergilenmiştir. Bu anlamda bazı kişilerin spor müsabakalarında men cezası aldığı ve alacağı kanuni hükmü açık ve ortadadır. Tabii başka hukuki süreçlerde olabilir. Onları da gelecekte göreceğiz'' diye konuştu.
FEDERASYON BAŞKANIYLA GÖRÜŞECEĞİM
Gazetecilerin, ''Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri arasında ayırımcılık var mı? İki kulübün yöneticileriyle görüşmeyi düşünüyor musunuz?'' şeklindeki soru üzerine Bakan Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in, kupa maçına geleceğini ve federasyon başkanıyla, kulüp yöneticileriyle bir araya gelme konusunda görüşme yapacağını söyledi.
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin büyük bir camia olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, ''Her iki kulüp sporun ruhuna, anlamına, uygun davranmak durumundalar. Yöneticiler, sorumluluk makamında olmalarından dolayı örnek oldukları için hem hareketleri, hem sözleriyle dikkatli olmak zorundalar. Ben bu konudaki müzakerelerimi yapıp, futbol federasyonuyla bilgi alışverişinde bulunduktan sonra ne yapabiliriz, onlara bakacağım. Ama takibi bu huzursuzluk, hiçbir şeklide sürdürülebilir değildir. Ben inanıyorum ki, Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticileri, gelinilen noktadan hiç mutlu değillerdir. Bunun da bu şekilde olmaması gerektiğini düşünüyorlardır. Ben buna inanıyorum. Gelecekteki durumun daha iyiye gitmesi içinde bugün futbol federasyonuyla bir görüşmemiz olacak'' diye konuştu.

MKY,HD(AAA) (FOTOĞRAFLI)