FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım'ın Sivasspor maçından önce konuştuğu Sivaslı 3 balıkçıdan ikisi, ziyaret srasında birlikte çay içtiklerini söyledi.
'YA AÇIKLAMA YAPTILAR
Sivas sebze hali içerisinde faaliyet gösteren Mehmet Güldeş, 'ya (Doğan Haber Ajansı) maç günü Aziz Yıldırım'ın yanında bazı yöneticiler ile birlikte kendilerini ziyarete geldiğini belirtirken şöyle konuştu:
"Aziz başkan yanındakilerle yanımıza geldi. O dönemi sordu. Yani 22 Mayıs 2011 tarihinde oynanan Sivasspor-Fenerbahçe karşılaşmasını sordu. Herhalde Trabzonlu yöneticilerden bir tanesinin telefonda bir görüşmesi olmuş. Çay içerken, (Balıklar gitti mi' filan) diye bize bunları sordu. (O tarihte Trabzon ile bir balık alışverişiniz oldu mu) dedi. Burada 3 tane balıkçı var. Üçümüzün de o tarihlerde bir balık alışverişimiz olmadı. Telefon tapelerinde her halde yöneticilerin balıklar gitti mi, diye görüşmeleri geçiyormuş. Bizim de o tarihte alışverişlerimiz olmadığını söyledik. Bunları duyunca şaşırdı. Çünkü söylediği miktarlar, TIR'larca balığa tekabül ediyor. Bizim tek seferde en fazla bir araç balık getirtiyoruz. Üstelik Samsun, Ankara gibi illerden balık alıyoruz. O da en fazla 15-16 bin lira tutuyor. Ama söylenen miktarlar TIR'ları buluyor. Teşekkür ederek yanımızdan ayrıldı."
"SİVAS'A NİSAN'DAN SONRA BALIK GELMEZ"
Aziz Yıldırım'ın dükkanına gidip oturduğu öteki balıkçı Cahit Somtaş ise şunları söledi:
"Dükkanımıza gelerek bize bir kaç soru sordu. (Trabzon ile alış verişiniz var mı), (Nereden balık alıyorsunuz, balıkları nereden getirtiyorsunuz) diye. Bizim herhalde 1 milyon dolarlık bir alış veriş yapmamız gibi bir görüşme olmuş bu konuları sordu. Biz de kendisini aydınlattık. Ben Trabzon'dan da, Samsundan da, Ankara'dan da İstanbul'dan da balık alıyorum. Mevsimine göre bölgelerden balık alıyoruz. O tarihte Trabzon'dan öyle bir alışverişimiz olmadı. 1 Nisan'da av yasağı başladığı için o tarihten sonra Sivas'a balık gelmesi imkansız. Zaten Sivas'ın nüfusu 350 bin, buraya 22 TIR balık gelmiş gözüküyor. İmkansız, asılsız bir şey, yani şaka gibi. Bunları duyunca başkanımız güldü. Başkan, (Bizimle uğraşıyorlar) dedi. Şike davasında adı geçen bu balık acaba bir şifremi, diye düşündüler. O adı geçen şahıs ile şu ana kadar hiç bir alış verişimiz olmadı. Şahsen de tanımıyorum. Hiç bir ticaretimiz de olmadı. Buradan ayrılırken esnafla sohbet etti. Onlar ile kucaklaştı. Esnafımız da başkana çok ilgi gösterdi. Biz balıkçılar olarak tapelerde böyle konuşmalar olduğunu bu zamana kadar bilmiyorduk. Duyunca biz de şaşırdık."
Balık olayı, Şike Davası'nda Trabzonspor yöneticisi Recep Denizer'in telefon tapelerinde, "Sivas'a balıklar gitti mi' sözleri nedeni ile gündeme gelmişti.