İnternet arama motoru Yandex, düzenlenen törenle Fenerbahçe’ye sponsor oldu. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü’nde düzenlenen imza törenine Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ ve çok sayıda davetli katıldı.

YILDIRIM: "SOW TRANSFERİ HARİÇ DIŞARIDAN DESTEK ALMADIK"

Ulusal futbol lig maçlarında geçerli olmak üzere forma reklamı için Yandex Türkiye ile 3 yıllık anlaşma yaptıklarını belirten Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe için önemli bir gün. 18 senelik başkanlık dönemim boyunca gücümü hep yönetimimden aldım. Sow transferi hariç dışarıdan destek almadık. Transfer ve tesisleri kendi imkanlarımızla yaptık. Bunu yaparken de gücümüzü taraftarımızdan aldık. Taraftarın maddi katkılarıyla yaptık. Bu sene de transferleri kulübün imkanlarıyla gerçekleştirdik. Ne Aziz Yıldırım’dan ne yönetimden ne de dışarıdaki zengin Fenerbahçeliler’den destek alındı. Sadece Ülker’le büyük bir anlaşma yaptık. Bazı şirketlerle de sponsorluk anlaşmalarımız var. Bunların üstüne de Yandex’le anlaşma yaptık" dedi.

"IBRAHIMOVIC, ROBBEN, BİR KADEME İLERİSİ MESSİ, RONALDO"

Fenerbahçe taraftarlarının internetten Yandex arama motorunu kullanarak kulübe 100 milyon dolar katkı yapabileceğini ifade eden Yıldırım, "Bu anlaşmada bize Fenerbahçe taraftarı maddi gelir yapacak. Fenerbahçe taraftarı kullanım detaylarını yerine getirirse Yandex’ten 100 milyon dolar katkı sağlanabilir. Bu 100 milyon dolar da Messi, Ronaldo transferi demektir. Başkan olduğum sürece buradan gelecek parayı Fenerbahçe taraftarının istediği transferleri yaparak harcayacağım. Ibrahimovic, Robben, bir kademe ilerisi Messi, Ronaldo. Bu projeyle bu isimler hayal değil. Fenerbahçelileri Yandex kullanmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

YALÇINDAĞ: "SENEYE HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİ"

Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yalçındağ ise Fenerbahçe’nin hedefinin bu yıl UEFA Avrupa Ligi’nde, gelecek yıl da UEFA Şampiyonlar Ligi’nde final oynamak olduğunu öğrendiklerini ve bu projeyle sarı-lacivertlilere destek vereceklerini söyledi.

Yalçındağ, proje hakkında bilgiler verirken, "İnşallah bizi başkanın küçük kızı Gülşah da izliyordur. Gülşah, babasına ’Biz bu kampanyanın altını üstüne getiririz. Yandex’i batırmayalım sonra paramızı veremezler’ demiş. Merek etme sen Gülşah, sen Fenerbahçe Yandex’ten aramalarını yap" demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

"İLK ETAPTA 40 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE GÖĞÜS SPONSORLUĞU İÇİN PARA AYIRDIK"

Fenerbahçe’nin hedeflerinin çok büyük olduğunu belirten Yalçındağ, "Fenerbahçe’nin bu yılki hedefinin UEFA Avrupa Ligi finali, gelecek yıl da UEFA Şampiyonlar Ligi finali olduğunu öğrendik. Bu bizi heyecanlandırdı. Bu diğer kulüplere de nasip olur inşallah. İlk etapta 40 milyon doların üzerinde göğüs sponsorluğu için para ayırdık. Bu parayı taraftar isterse alacak. Taraftar günlük 25-30 arama yaparsa, her bir Fenerbahçe taraftarı için 36 dolar ödeyeceğiz. 1 milyon taraftar olursa 40 milyon dolar ödeyeceğiz. Üzeri de olabilir. Fenerbahçe bu parayı ise az önce başkanın ifade ettiği isimlere yatıracak. İki tane dünya yıldızına gidecek Fenerbahçe" dedi.

Yalçındağ’ın, "UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalde Bayern Münih’i mi, Barcelona’yı mı istersin başkan?" sorusuna Aziz Yıldırım, "Sen önce parayı ver" şeklinde espiriyle karşılık verdi.

İmza töreninin ardından Aziz Yıldırım, Yalçındağ’a Fenerbahçe forması takdim etti. Yıldırım’ın formayı verirken Yalçındağ’a, "Tut şunun ucundan, korkma Galatasaraylı" demesi ise salonda gülüşmelere neden oldu.
Aziz Yıldırım: 'Messi ve Ronaldo'yu almak hayal değil' aziz yıldrım,fenerbahçe,messi,ronaldo