GALATASARAY, devre arası transfer döneminin en hareketli kulübü olurken, aynı zamanda kulüp tarihinde de ilk kez bir devre arası transfer dönemini böylesine yoğun geçirdi. 2 yabancı, 3 yerli oyuncunun transferini gerçekleştiren sarı kırmızılıların, transferini düşündükleri ve bitirmeye yakın oldukları bazı oyuncular da mevcut.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da, kulübün borç miktarının yükselmesine karşın son yılların en rahat transfer dönemini geçirdikleri için son derece rahat durumda. Çünkü daha önce Fatih Terim döneminde yaşanan bazı sıkıntılar Mancini döneminde tekrarlanmadı. Ünal Aysal, Mancini'nin kendilerine sunduğu transfer listesini yüzde 90 oranında tamamladı. Mancini'nin listesinde yabancı oyuncular arasında Alex Telles bir numarayı oluşturuyordu. Yerli oyuncular içinde ise Kayserispor'dan transfer edilen Salih Dursun, İtalyan hocanın listesinin en başında bulunuyordu. Bu iki oyuncunun transferi gerçekleşti ve Mancini'nin yerli ve yabancı gözdeleri emrine amade oldu.

Bu iki transferin yanı sıra sezon içinde hiç gündeme gelmediği halde Mancini'nin özel futbolcu tarama ekibinin bulduğu İzet Hajroviç kısa sürede sarı kırmızılı renklere kazandırıldı. Galatasaray'ın oyuncu tarama ekibinin bulduğu Bucasporlu Umut Gündoğan ve Mancini'nin ekibinin önerdiği Endoğan Adili'nin transferi yapıldı ve İtalyan teknik adamın planlarının yüzde 90'ı gerçekleşmiş oldu. Mancini'nin şimdi tek bir isteği daha var, o da Alex Telles'in takım arkadaşı Rodolfo. Eğer Başkan Ünal Aysal ve ekibi Rodolfo'nun da transferini bitirirse Mancini'nin tüm istekleri gerçekleşmiş olacak. kç (os)