Eurocup kupasında Türkiye adına tek takım kalan Aykon TED Ankara Kolejliler çeyrek final ilk maçında Unics Kazan'a sahasında 81-68 mağlup oldu.

İkinci tur için avantajlı bir skor arayan TED Kolejliler 13 sayı farkla 81-68 yenilerek deplasman için avantajlı bir skor yakalayamadı.

Aykon TED Ankara Kolejliler, karşılaşmanın ilk çeyreğine Golubovic'in peş peşe bulduğu sayılarıyla başladı. Sokolov ve Kurbanov ikilisiyle basketler bulan rakibi karşısında Tucker ile etkili olan Ted kolejliler, ilk 4 dakikayı 9-4 önde geçti. Savunmasını sertleştiren ve rakibine kolay sayı bulma şansı vermeyen Aykon TED Ankara Kolejliler, Plisnic'in de skora katkı vermesiyle çeyreğin son 2 dakikasına 7 sayı farkla (18-11) üstün girdi. Mc Kee ve Kaimakoglou'nun basketleriyle toparlanan ve 10-0'lık seri bulan Rus ekibi, 9. dakikada 21-18'lik skorla ilk kez öne geçti ve ilk çeyreği de 21-20 önde bitirdi.

Her iki takımın karşılıklı basketleriyle girilen 2. çeyrekte ise Aykon TED Ankara Kolejliler, Davud Kamer ve Tucker, Unics Kazan ise Mc Kee ve Eidson ile sayılar üretirken, 14. dakika 27-25 Rus ekibi lehine önde geçildi. Rakibinin sert savunması karşısında hücumdaki ritmini kaybeden Kolejliler, savunmasında da Veremeenko-Goudelock ikilisini durdurmakta zorlanınca, 10-0'lık seri bulan Unics Kazan, farkı çift haneli sayılara taşıdı ve bu çeyreğin son iki dakikasına 25-36'lık skorla önde giren taraf oldu. Mc Kee'in basketleriyle farkın kapanmasına izin vermeyen Rus temsilcisi, Ted Kolejliler karşısında devreye 40-30 önde gitti.

İkinci maç için Rus temsilcisi karşısında, avantajlı bir skor yakalamak için ikinci yarıya başlayan Akon Ted Ankara Kolejliler ilk sayısına Tucker'in üçlüğü ile başladı. 3. Çeyreğin üçüncü dakikasına kadar takımlar sayı bulmakta zorlanırken, Caner Erdeniz'in 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu baskete Veremeenko ile karşılık verdi. Unics Kazan, aradaki farkı koruyarak skoru 45-34'de getirdi. Her iki takımın da üst üste top kayıpları yaptığı bu bölümde oyunun kontrolünü elinde tutan Unics Kazan, Eidson'ın sayılarıyla bu çeyreğin son iki dakikasına 12 sayı farkla 41-53 önde girdi. Eidson'ın skorer oyununu sürdürmesiyle farkı giderek açan Rus ekibi, son periyoduna 60-44 önde giren taraf oldu.

Son çeyrekte Goudelock'ın hücumda sorumluluk almasıyla üstünlüğünü sürdüren Unics Kazan, son 6 dakikayı 18 sayı farkla (48-66) önde geçti. Tucker ve Plisnic'in sayılarıyla farkı kapatmaya çalışan rakibi karşısında Eidson-Goudelock ikilisiyle etkili olmaya devam eden Unics Kazan, maçın iki dakikasına 73-55 üstün girdiği karşılaşmadan galip 81-68 ayrıldı.

SALON: Ankara Spor Salonu

SÜRE: 1 saat 47 dakika

HAKEMLER: Jose Martın (İspanya) Sradan Dozaı (Hırvatistan) Damır Javor (Slovenya)

AYKON TED ANKARA KOLEJLİLER:

A.B. Kavaklıoğlu 1, B. Candan 4, E. Bibo , C. Erdeniz 4 , V. Plısnıc 10, K. Valters 10 , A. Rasıc , V. Goluboviç 12, K.Sarıaslan ,T. Clay 23, D. Kamer 2, K. Özkan , M. Baygül 2

UNİCS KAZAN:

T.Mckee 17, N. Zısıs , L. Harangody 3 , P.Sergeev 3, V.Vremeenko 11, I. Vougıoukas , E.Kolesnıkov 2, D. Sokolov 9, K. Kaımakoglou 11, P.Antıpov , A.Goudelock 4,C.Eıdson 21 , N. Kurbanov , M.Sheleketo

1. Periyot: 20-21

2. Periyot: 30-40

3. Periyot: 44-60

4. Periyot: 68-81



ERCAN ATA - ANKARA /

ea(gh)