SPOR Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta sezona büyük umutlarla başlamasına rağmen art arda gelen puan kayıplarıyla düşme hattına sürüklenen Aydınspor 1923’te taraftarların saldırıya varan tepkisine hedef olan Teknik Direktör Hüsnü Özkara, görevi bıraktı. Dün deplasmanda oynanan ve 3-0 kaybedilen Tokatspor maçının ardından bugün yönetimle masaya oturan tecrübeli teknik adamın sözleşmesinin karşılıklı anlaşmayla feshedildiği bildirildi.
Aydınspor’la sezon başında 3 yıllık sözleşme imzalayan Hüsnü Özkara, işlerin kötüye gitmesinden sonra taraftarın boy hedefi haline geldi. 7. haftada alınan Giresunspor yenilgisinden sonra tesisleri basan bir grup taraftarın antrenmana çıkmasına engel olmaya çalıştığı Özkara, bu olaydan sonra avukatı kanalıyla kulübe ihtarname çekerek kendisinin ve yardımcılarının can güvenliğinin sağlanmasını istedi.
Tüm bu gelişmelerin ışığında Özkara’nın görevine son vermeyi düşünen yönetim, mukavelede yer alan 200 bin TL tazminat maddesine takıldı. Ancak dün 3-0 kaybedilen Tokatspor maçının ardından bugün izinli olmasına rağmen Aydın’a gelen tecrübeli teknik adamla yapılan görüşme sonunda ayrılık kararı alındı. Başkan Süha Bayırlı, Özkara ile el sıkışarak ayrıldıklarını, deneyimli çalıştırıcıya tazminat ödenmeyeceğini söyledi.

CU(SS)