AYDINSPOR 1923 Başkanı Şahin Kaya, Ege Kulüpler Birliği'ni kurmak için çaba gösterdiğini söyledi.
Göreve geldikten sonra Ege Bölgesi'ndeki kulüplere bir dizi ziyaret yapan ve şu ana kadar Bucaspor, Karşıyaka, Altınordu, Altay, Göztepe, Çine Madranspor ve Fethiyespor başkanlarıyla görüşen Kaya, projeye tüm kulüplerin destek verdiği dile getirdi. Güçlü bir Ege lobisinin şart olduğunu belirten Kaya, kulüp ziyaretlerini tamamladıktan sonra en kısa sürede kongreye giderek oluşumu hayata geçirmek istediklerini aktardı.  
Ege kulüpleri arasında güçlü bir dayanışmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Şahin Kaya, özellikle Futbol Federasyonu ile ilişkilerde sıkıntılarla karşılaştıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Federasyon başta 2'nci Lig ve 3'üncü Lig kulüpleri olmak üzere Ege'ye karşı son derece duyarsız. Sorunlarımızla hiç kimse ilgilenmiyor. En basit bir problemi çözmek için muhattap bulamıyoruz. Bu sorunları aşmanın tek yolu birlik olmaktan geçiyor. Güçlerimizi birleştirip tek yumruk olarak sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum." 
Türkiye'nin birçok iline stat proje hazırlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın İzmir dışında Ege'de herhangi bir yatırım planlamadığını vurgulayan Kaya, şöyle devam etti:
"Kulüpler el ele verip ortak bir güç oluşturmadan bu mesele hallolmaz. Sadece İstanbul ve Ankara'yla ilişkilerde değil, kendi içimizde de sağlıklı bir yapı kurmak zorundayız. Transferde, tesis yatırımında, altyapı çalışmalarında dayanışma içinde olmalıyız. Bu yörede yetişen çocuklara sahip çıkmalı, değerlerimizi  üç büyüklere kaptırmamalıyız."


FOTOĞRAFLI