BASKETBOL Erkekler 2'nci Ligi play off yarı finalinde Aydem Pamukkale Üniversitesi evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirirken 49-44 sona eren maç, sezonun en düşük skorlu karşılaşması oldu.
İki ekibin toplamda 100 sayıya bile ulaşamadığı müsabakanın ikinci yarısında İstanbul Büyükşehir Belediyespor sadece 17 sayı üretirken, Pamukkale 18 sayıda kaldı. Seride üçüncü karşılaşma 29 Mayıs Perşembe, dördüncü müsabaka 31 Mayıs Cumartesi günü İstanbul'da oynanacak.
Evindeki ilk karşılaşmayı son periyoda 10 sayı farkla önde girmesine rağmen kaybeden Aydem Pamukkale Üniversitesi, seriyi eşitlemenin mutluluğunu yaşarken antrenör Gökhan Taştimur, Beko Basketbol Ligi'ne çıkacaklarına inandığını belirtirken şunları söyledi:
"İstanbul Büyükşehir Belediyespor antrenörü Hakan Yavuz'la 25 sene önce o Çavuşoğlu Koleji'ni ben Kültür Koleji'ni çalıştırırken de karşılaşırdık. Maçlarda 35 sayı atabilen taraf çıkmazdı. Bu karşılaşma da aynı oldu. Yaş ortalaması yüksek bir takımız ama pes etmeden İstanbul'dan zaferle döneceğiz."

EK(YC/AÖ)