Sırbistan Ligi'nde yoluna dolu dizgin devam eden ve Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Novi Pazar, yine ağır ırkçı saldırılarla karşı karşıya geldi.
F.Bahçe formalarıyla gittiler

Ligin 23. hafta maçında Krusevac şehrinin takımı Napredak Krusevac'a konuk olan FK Novi Pazar'ın tataftarları, Fenerbahçe formalarını giyip deplasmana gitti.

Türkiye de nasibini aldı!

Maçın başlamasıyla birlikte ırkçı tezahüratlara maruz kalan Novi Pazarlılar'a 'Türkiye'ye gidin', 'Türklere ölüm' diye bağırıldı. Türkiye, Novi Pazar ve Bosna ile ilgili sin-kaflı küfürler edildi. Maçın ilk yarısını 1-0 önde kapatan Novi Pazar, yediği iki golle geri düştü. Konuk ekibin taraftarları, ırkçı tezahüratlar sonrası koltukları sahaya attı.

Taraftarlar sahaya düştü

Polis ve güvenlik görevlileri, taraftarlara sandalye ve koltukları geri fırlattı. Coplanan ve dayak yiyen bazı Novi Pazarlılar tribünden aşağı düştü. Tribüne dövülerek geri atılan taraftarları, Novi Pazarlı futbolcular korumaya çalıştı. Ama polis oyuncuları o bölgeden uzak tuttu.

84. dakikada maç durakladı

Napredak taraftarlarının alkışları ve ırkçı tezahüratları arasında yaşanan olaylar sonrası 84. dakikada kesilen maç, Novi Pazarlılar stattan atılınca devam etti. Fenerbahçe'nin kardeşi Novi Pazar sahadan 2-1 yenilgiyle ayrıldı.