Faik GÜRSES - LİZBON /

Atletico Madrid'i uzatmanın ikinci yarısında bulduğu 3 golle devirip UEFA Şampiyonlar Ligi Kupasını kazanan Real Madrid, üçüncü kutlamayı Santiago Bernabeu Stadı'nda düzenlediği büyük bir parti ile kutladı.

İlk kutlamayı önceki gün döndüğü Madrid'in Barajas Havalimanı'nda kent meydanına kadar uzanan bölümde üstü açık otobüsle kutlayan Real Madrid, daha sonra Madrid'in en büyük meydanında balkondan on binlerce taraftarına seslendi. Iker Casillas ve Sergio Ramos'un ellerinde kalkan kupadan sonra konuşmalar yapıldı.

BERNABEU'DA KISKANDIRAN ŞÖLEN

Real Madrid son kutlamayı ise dün gece (TSİ) 22.00'de gerçekleştirdi. 4 saat devam eden kutlamalarda futbolcular, Santiago Bernabeu'da taraftarı ile birlikte coştu. Sahanın ortasına konulan, 4 tarafı dev ekranlarla kaplı küpün etrafına Real Madrid'in 24 Mayıs akşamına kadar kazandığı 9 Şampiyonlar Ligi kupasının taklitleri yerleştirildi. Daha sonra dev ekrandan bu zamana kadar kazanılan kupalar gösterildi ve ardından tek tek teknik heyet ve futbolcular sunularak, saha ortasına çağırıldı. Ardından da son olarak 10. kupa Bernabeu'daki taraftarlar ile buluştu.

Futbolcular gece geç saat olmasına rağmen Bernabeu'ya otobüsle getirilirken, yol boyunca taraftarların sevgi gösterileri inanılmaz boyutta idi.

Futbolcular, Bernabeu'nun zemininde taraftarları ile bütünleşerek müthiş bir coşku yaşattılar. İspanyol Devlet Televizyonu (TVE) seçimlere rağmen ayrı bir frekansla bu şöleni canlı verdi ve Dünya'nın bir çok ülkesinde bu an canlı olarak yayınlandı.



fg(gh)