TRABZONSPOR teknik direktörü Mustafa Akçay, deplasmanda oynayacakları Gençlerbirliği maçını kazanarak Avrupa’daki başarısını ligde de sürdürmek istediklerini söyledi. Bordo- mavili takımda sakat olan Onur ve Yusuf ile cezalı Mustafa bu maçta forma giyemeyecek.
UEFA Avrupa Ligi’nde elde ettiği başarılı sonuçlar alan, geçen hafta ligde Sanica Boru Elazığspor’u 4-0 mağlup Trabzonspor yarın saat 16.30’da Ankara'da karşılaşacağı Gençlerbirliği’ni mağlup ederek, ligde de bir galibiyet serisi yakalamayı hedefledi. Trabzonspor'da zorlu karşılaşma öncesi yönetimin görev süresinin 30 aydan 6 aya düşürülmesi ve kaleci Onur ile Yusuf’un sakatlıkları moralleri bozarken, teknik direktör Mustafa Akçay tüm oyuncularına güvendiğini ve milli maç arasına mutlu gireceklerine inandığını söyledi.
MUSTAFA’NIN CEZASI BİTİYOR
Trabzonspor’un Sivasspor ile oynadığı maçta kırmızı kart gören ve 3 maç ceza alan Mustafa Yumlu’nun cezası Gençlerbirliği maçı ile sona erecek. Teknik direktör Akçay, Mustafa’nın yokluğunda savunmanın ortasında Giray Aykut Demir ikilisine görev vermeyi planladı. Bamba’nın da Legia ile oynanan maçta hafif sakatlık geçirmesi, hem de yabancı kontenjanı nedeniyle Gençlerbirliği maçında dinlendirileceği belirtildi.
COLMAN FORMAYI KAPTI
Uzun sakatlık dönemi geçiren ve 5 maçlık aranın ardından Legia Varşova maçıyla sahalara dönen Colman, sergilediği performans ile formayı kaptı. Teknik direktör Mustafa Akçay’ın Gençlerbirliği ile oynanacak olan maçta 11’de görevlendireceği Colman, "Hocam bana güvendi ve şans verdi. Bende elimden geleni yaptım. Bundan sonraki maçlarda da forma verilmesi durumunda performansımı her geçen maç daha da artıracağıma inanıyorum" dedi. Akçay’ın, Colman’ı oynatmak için Janko, Alanzinho ve Bamba’yı kadroya almaması bekleniyor.
GENÇLERBİRLİĞİ İLE 59. RANDEVU
Trabzonspor ile Gençlerbirliği, yarın yapacakları maçla birlikte ligde 59. kez karşılaşacak. 2 takım arasında bugüne kadar yapılan 58 maçta, bordo mavili ekip 34 galibiyet elde ederken, 10 maçı da Gençlerbirliği kazandı. 14 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Trabzonspor 114 gol atarken kalesinde ise 54 gol gördü.
Trabzonspor’un Legia Varşova ile oynadığı maçta sağ arka uyluk adalesinde zorlama görülen ve 3 hafta sahalardan uzak kalacak olan Onur Recep Kıvrak’ın yokluğunda, bordo mavili takım kaleci sıkıntısı yaşamayacak. Trabzonspor kaleci antrenörü Alper Boğuşlu yönetiminde uzun zamandır antrenmanlardaki performansı ile dikkatleri üzerine çeken Zeki Ayvaz ve Fatih Öztürk, kendilerine olan güveni boşa çıkarmayacaklarını söyledi. Bu arada bordo mavili takımın Gençlerbirliği ile yapacağı maçta kaleyi Zeki Ayvaz’ın koruyacağı belirtildi.