ATLETİZM Federasyonu (TAF) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir’de Olimpik Performans Ölçüm ve Eğitim Kampı düzenledi. 'Hedef Rio' sloganıyla Turkcell’in sponsorluğunda gerçekleşen kampta, Brezilya’da yapılacak 2016 Rio Olimpiyatları’na hazırlanan sporcu ve antrenörlere bilimsel çalışma yöntemleri eğitimi veriliyor.
TAF Eğitim ve Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ali Güreş, Türkiye’de ilk kez böyle bir kampın düzenlendiğini söyledi. Doç.Dr. Güreş, "Federasyon Başkanımız Fatih Çintimar’ın hedefi temiz ve bilimsel kriterlere uygun spor. İlaç ve doping kullanmadan, bilimsel antrenmanlar yapılacak" diye konuştu. 56 sporcu, 38 antrenörün katıldığını kampın 8 Şubat’ta sona ereceğini kaydeden Güreş, Ege Üniversitesi laboratuvarlarında test ve ölçümler yapıldığını söyledi.
Prof. Dr. Muzaffer Çolakoğlu ve Prof. Dr. Caner Açıkada başkanlığında düzenlenen seminerlerde antrenörlere fizyoloji, psikoloji, performans artırma, motivasyon teknikleri, beslenme eğitimleri veriliyor. Bu arada gelecek vaadeden ancak henüz milli olmamış sporcuların ise, Seferihisar’da kampa alındığı bildirildi. Atletizm Federasyonu’nun önümüzdeki günlerde Erzurum’da Atletizm Sempozyumu yapmayı planladığı bildirildi.