Mehmet ÇİFTÇİ, MADRİD - Atletico Mineiro Kulübü 4 Ocak'da Ronaldinho'nun Beşiktaş'a olası transferini görüşmek üzere toplanma kararı aldı.

Atletico Mineiro başkanı Alexandre Kalil'i Ronaldinho'nun menejerliğini yapan kardeşi Roberto de Assis ile 4 Ocak tarihinde bir araya geleceği ve yıldız futbolcunun Beşiktaş'a gitmesine onay vereceği idda edildi. Atletico Mineiro'nun kulüp ile sözleşmesi biten Ronaldinho'ya bir yıllık daha yeni bir sözleşme teklif etmesine rağmen önerilen rakamın Beşiktaş'ın bu oyuncuya sunduğu teklifin çok altında olduğu belirtiliyor. Brezilya basını Beşiktaş'ın bu futbolcuya sunduğu tekliflerde iyileştirme yaptığınıda hatırlatarak bu transferin gerçekleşme olasılığının eskisine nazaran daha yüksek olduğuna dikkat çekti.

Bu arada Ronaldinho Uruguay'ın prestijli gazetelerinden "El Pais" tarafından 2013 yılının Amerika kıtasının futbol kralı seçildi. Barselona'da forma giyen Neymar ile kıyasıya bir yarışa giren Ronaldinho'nun rakibine büyük bir fark yaparak birinciliğe ulaştığı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde bu ödülü almak üzere Uruguay'a gidecek olan yıldız futbolcu daha önce de iki kez Avrupa'da iki kez de FIFA tarafından yılın futbolcusu seçilmişti. MÇ(MA)