Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin),()- İSPANYA’nın Granada kentinde yapılacak Havalı ve Ateşli Silahlar Dünya Şampiyonası'na gidecek olan milli takım seçme müsabakaları, Erdemli Atış Poligonu'nda başladı.
Atıcılar, Türkiye'yi İspanya'da temsil etmek için kıyasıya mücadele veriyor. Eylül ayı içinde gerçekleştirilecek şampiyona ve seçmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Alman Danışman Dr. Uwe Riesterer, Dünya Şampiyonası öncesi hem bir antrenman hem de sporcu seçme müsabakası yaptıklarını söyledi. Milli takımına büyükler, gençler ve yıldızlar kategorisinde 56 sporcu arasından seçme yapılacağını belirten Riesterer, Türkiye’yi yurt dışında başarı ile temsil edebilecek sporcuları seçmeye çalıştıklarını belirtti, şunları söyledi:
"Burada birçok ülkenin arzulayıp da elde edemediği süper bir tesise sahibiz ve burada çalışıyoruz. Milli takıma seçilecek sporcular kadar ailelerinin de bize desteği gerekiyor çünkü başarı hep birlikte geliyor. Türkiye Atıcılık ve Avcılık Milli Takımı olarak İspanya’dan arzu ettiğimiz başarı ile döneceğimize inanıyorum."
Yapılacak seçmeler sonucunda Havalı ve Ateşli Silahlar Milli Takımı'nın, 31 Ağustos-6 Eylül 2014 tarihleri arasında Erdemli Atış Poligonu tesislerinde kamp yapacağını belirten Riesterer, takımın kamp sonrası dünya şampiyonası için İspanya'nın Granada kentine hareket edeceğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI