Slovakya'da bugün başlayan Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonası'nı tribünden izleyen asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya, Türk sporcularının karşılaşmalarında çok heyecanlanınca stresten tansiyonu çıktı. Organizasyon doktorunun müdahale ettiği Yerlikaya, kısa bir süre sonra kendine geldi.

Tansiyonunun çıktığı belirtilen ve 'ya açıklamalarda bulunan Türkiye Güreş Federasyonu başkanı Hamza Yerlikaya; "burada sporcularımızla aynı duyguları yaşıyorum" dedi.

Sporcuların minderde yaşadığı ortamı anlamadıkça ve onlarla bu ortamı paylaşmadıkça başarılı olmak mümkün olmadığını belirten Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, "Biz burada sporcularımız ile aynı duyguları yaşıyoruz. Çocuklarımızın başarılı olması için bazen bir federasyon başkanı, bazen bir baba, bazen de bir abi oluyorum kendilerine. Allah'ım onlara güç kuvvet versin. İnşallah emeklerinin karşılığını alırlar" İfadelerini kullandı.

Tribünde müsabakaları takip ederken tansiyonunun çıktığını hatırlatan Başkan Yerlikaya, "Yaşadığınız stres, dolayısıyla dengenizi de bozuyor. Allah korusun ama bu tür ortamlarda çıkabilecek bir olumsuzluk, insana zor anlar yaşatır. Slovakya'da yıldız güreşçilerimizde bu havayı teneffüs ediyoruz. Daha sonra sırasıyla Hırvatistan'da Gençler Dünya Şampiyonası, Gençlik Olimpiyatları ve Özbekistan'da Büyükler Dünya Şampiyonası var. İnşallah sağlam bir şekilde bu organizasyonları atlatırız" dedi.