Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray, kozlarını paylaştı.


GALİBİYET GOLÜ MBIA'DAN

Avni Aker'de özellikle son yarım saatin nefesleri kestiği maçta kazanan Galatasaray oldu. Sarı kırmızılılar, 81. dakikada Stephane Mbia'nın kendi kalesine attığı golle 3 puanı hanesine yazdırdı.

Trabzonspor, 54'te Erkan Zengin ile yüzde yüzlük bir pozisyondan yararlanmazken, 60'da da Marko Marin ile direğe takıldı. G.Saray ise ilk net pozisyonuna Sinan Gümüş ile girerken, genç oyuncu da direğe nişanladı. Hakem Cüneyt Çakır'ın 59'da Denayer'in elle müdahalesindeki 'devam' kararı tartışmalara neden oldu. 81'de Mbia'nın kendi kalesine attığı gol G.Saray'ı 1-0'lık galibiyete taşıdı.

ÇAKIR'DAN TARTIŞMALI KARAR

Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, 59. dakikada çok tartışmalı bir karara imza attı. Tecrübeli hakem, Erkan'ın ortasında Denayer'in ceza alanı içinde topa elle müdahale ettiği pozisyonda 'devam' kararı verdi.

Sarı kırmızılı ekip, ligdeki ikinci galibiyetine ulaşırken, 8 puanla 7. sıraya yükseldi. Trabzonspor ise 10 puanla maç fazlasıyla 2. sırada kaldı.

DAKİKA DAKİKA ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

Trabzonspor: 0 - Galatasaray: 1

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Cavanda, Mustafa Yumlu, Douglas, Constant (Dk. 77 Salih Dursun), Okay Yokuşlu, Mbia, Özer Hurmacı (Dk. 72 Cardozo), Marin, Erkan Zengin (Dk. 68 Yusuf Erdoğan), N'Doye

Galatasaray: Muslera, Denayer, Semih Kaya, Hakan Balta, Carole, Bilal Kısa, Rodriguez, Yasin Öztekin (Dk. 90+5 Sabri Sarıoğlu), Sneijder, Podolski (Dk. 61 Sinan Gümüş), Burak Yılmaz (Dk. 66 Umut Bulut)

Gol: Dk. 82 Mbia (kendi kalesine) (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 18 Constant, Dk. 33 Mbia (Trabzonspor) Dk. 37 Semih Kaya (Galatasaray)