Galatasaray'ın başında ilk kez TT Arena'ya çıkan Mustafa Denizli, sarı kırmızılı taraftarlara galibiyetle 'merhaba' dedi.

Ligde çıkış arayan iki takımın mücadelesinde tempo oldukça yüksekti. İki takım da etkili ataklar geliştirirken ilk yarıya damga vuran isimler, Muslera ve Mert Günok oldu.

PODOLSKI FIRTINASI

Cim Bom maçın kilidini ise 2. yarıda açtı. 68. dakikada Podolski'nin güzel golü skorda dengeyi bozarken 80. dakikada Yasin Öztekin farkı iki çıkarttı. 90. dakikada sahneye çıkan Burak Yılmaz da maçın skorunu belirledi: 3-0.

Galatasaray'ın Alman yıldızı Podolski , attığı golün dışında diğer 2 golün de hazırlayıcısı oldu. Yıldız futbolcu bu performansıyla taraftarlardan alkış aldı.

Bu sonuçla Galatasaray 26 puana yükselirken, Bursaspor 15 puanda kaldı.

DENİZLİ GALİBİYETLE TANIŞTI

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktörlük koltuğuna oturan Mustafa Denizli, ikinci maçında ilk galibiyetine ulaştı.

Galatasaray, Denizli idaresindeki ilk maçında Kasımpaşa ile 2-2 berabere kalırken, Bursaspor önünde çıktığı kritik müsabakadan galibiyetle ayrılmayı bildi.

Denizli'nin atılan goller sonrası yaşadığı sevinç de dikkatleri çekti.

ASLAN HASRETİ BİTİRDİ

Ligin 10. haftasında Eskişehirspor'u 4-0 yenmesinin ardından, Çaykur Rizespor (3-4), Antalyaspor (3-3) ve Kasımpaşa (2-2) maçlarından 3 puan çıkaramayan sarı-kırmızılı ekip, 3 karşılaşma aradan sonra yeniden kazanmayı başardı.

Bursaspor karşısında zorlu bir müsabaka oynayan ve rakibine pozisyonlar da veren Galatasaray, 68. dakikada Podolski, 80. dakikada Yasin Öztekin ve 89. dakikada Burak Yılmaz'ın golleriyle sonuca gitti.

POLDİ VE BURAK YARIŞIYOR

Podolski ve Burak Yılmaz bu sezon ligde yedişer gole ulaşarak en skorer isimler olmayı sürdürürlerken, Yasin Öztekin ise üçüncü kez rakip fileleri havalandırdı.

Galatasaray, bu galibiyetle puanını 26'ya çıkararak UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Astana ve ligdeki Beşiktaş maçları öncesi öncesi moral kazandı.

Galatasaray: 3 - Bursaspor: 0

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Suat Arslanboğa, Alpaslan Dedeş, Uygar Bebek

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta (Dk. 59 Tarık Çamdal), Selçuk İnan, Podolski, Rodriguez (Dk. 57 Bilal Kısa), Sneijder, Yasin Öztekin (Dk. 87 Olcan Adın), Burak Yılmaz

Bursaspor: Mert Günok, Erdem Özgenç, Serdar Aziz (Dk. 22 Sivok), Dany, Aziz Eraltay, Traore (Dk. 76 Cuenca), Bekir Yılmaz, Dzsudzsak, Josue, Emre Taşdemir, Necid (Dk. 87 De Sutter)

Goller: Dk. 68 Podolski, Dk. 80 Yasin Öztekin, Dk. 89 Burak Yılmaz (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 34 Rodriguez, Dk. 55 Sneijder (Galatasaray), Dk. 36 Traore (Bursaspor)Aslan durdu durdu patladı!