Plaza de Mayo Büyükanneleri Başkanı Estela de Carlotto'nun 37 sene sonra kayıp torununu bulmasını tüm Arjantinliler gibi Messi de coşkuyla karşıladı.

Arjantin'de diktatörlük döneminde işkence merkezlerinde doğan ve sonra ailelerinden alınarak evlatlık verilen çocukları bulma mücadelesinde her zaman annelere destek veren Messi, 114. torunun bulunması sevincine de ortak oldu.

Messi, "Estela de Carlotto'nun torununun bulunmasından dolayı çok mutlu ve umut doluyum. Ancak diğerlerinin bulunması için de mücadeleye devam etmek gerekir. Her zaman desteğimizle yanınızdayız. Biz bir aileyiz" mesajıyla birlikte annelerle çektirdiği bir fotoğrafı da paylaştı.

Messi, Lavezzi, Mascherano ve Sabella birlikte Dünya Kupası öncesi Plaza de Mayo Büyükannelerinin kamu spotunda oynamış, "10 Dünya Kupası'ndan bu yana torunlarımızı arıyoruz" kampanyasına destek vermişti.

Estela de Carlotto, mili oyuncuların kamu spotunda oynamalarından sonra asıl kimliklerinden şüphe eden yüzlerce gencin kendilerine başvurduğunu açıklamıştı.

Arjantin'de 1976-83 yılları arasında hüküm süren diktatörlük döneminde gözaltına alınıp kaybedilen 30 bin kişinin yanında hamile kurbanların bebekleri de çalındı. İnsan hakları kuruluşları çalıntı bebeklerin sayısının 500'ün üzerinde olduğunu tahmin ediyor. Estela de Carlotto'nun torunun kimliğine ulaşılmasıyla bugüne kadar 114 çalıntı bebeğin kimliğine ulaşılmış oldu.