Canan KAYA/SAO PAULO, () - 2014 FIFA Dünya Kupası ikinci tur maçında bugün Arjantin ile İsviçre, Sao Paulo'daki Arena Corinthians Stadı'nda karşılaşacak.

Karşılaşma öncesinde Sao Paulo'da ve stat çevresinde çok geniş önlemler alındı. Sao Paulo tamamen gök mavisi rengine bürünürken, zaman zaman Arjantin ve Brezilyalı taraftarlar arasında gerginlikler yaşandı. Arjantinlilerin yoğun bulunduğu Sao Paulo Villa Madelana semtinde iki ülke taraftarları arasında çıkan küçük tartışmalar FIFA'yı çok geniş önlemler almaya yöneltti. Arjantinli gazeteci Vito Amalfitano'nun FIFA yetkililerine dayandırdığı bilgilere göre birçok sivil giyimli polis, statta herhangi bir tatsızlık çıkmaması için görev alacak.

Bu arada 40 bin Arjantinlinin, 60 bin kişilik Arena Corinthians Stadı'nı doldurması bekleniyor. İsviçreli taraftarın sayısı ise çok az. 60 bin kişilik stadın geri kalanını doldurması beklenen Brezilyalılar, İsviçre takımını destekleyecek.

Corinthians Stadı önünde de zaman zaman Arjantin ve Brezilyalı taraftarlar arasında karşılıklı atışmalar yaşandı. Arjantinlilerin, "Maradona Pele'den büyüktür" şarkısına karşılık Brezilyalılar, "Pele'nin Arjantin'den daha çok kupası var" sözleriyle karşılık verdi.