Arjantin Milli Takımı, 24 senelik yarı final hayaliyle Mane Garrincha Stadı'na çıkacak. Son üç kupadır çeyrek finale kadar yükselebilen tangocular bugün şeytanın bacağını kırmak istiyorlar. Bu aynı zamanda Messi'nin kupa kazanmak için son şansı olabilir. 2018 Dünya Kupası'nda 31 yaşında olacak yıldız oyuncu daha fazla beklemeden bir an önce hayallerine kavuşmak istiyor.

Arjantin ve Belçika, çeyrek tura tüm maçlarını kazanarak geldiler. Çok zorlu geçeceği düşünülen maçta Sabella hareketli bir oyun düzeniyle sahaya çıkacağını açıkladı. Savunmada 4-4-2, hücumda 4-3-3 düzeniyle oynayacak Arjantin'de Lavezzi İsviçre maçındaki konumunu koruyor. Maç cezalısı Marcos Rojo'nun yerine Jose Maria Basanta geçiyor. Uzun süredir Arjantin basının ilk onbirde olmadığı için eleştirdiği Martin Demichelis nihayet Sabella'nın listesine girmeyi başardı. Demichelis, Federico Fernandez'in yerinde oynayacak.

MESSİ'NİN KABUSU: COURTOİS

Messi'nin en büyük hayali Dünya Kupası'nı kazanmak. Barcelona'da geçen sezon sakatlanmamak için yarım performansla oynayan Messi, yine de o yarım haliyle bile 40'tan fazla gol attı ama 2012-13 sezonundaki 91 golden sonra herkes ondan çok daha farklı bir oyun bekliyordu.

Messi'nin kupa hayalini almasının önünde dev bir kabus var. Bu devin adı Belçika'nın 1.99'luk kalecisi Thibout Courtois. Şimdiye kadar defalarca fileleri havalandıran bir sezonda yüze yakın gol atmayı başaran Lionel Messi, Belçikalı kalecinin koruduğu kaleye son altı maçtır gol atamadı. Messi bugün 11. kez karşı karşıya geleceği Courtois'ı gafil ağlayıp Arjantin'in 24 yıllık yarı final hasretine son verme hayalini kuruyor. ABD maçında sakatlanan Courtois iki gün önce dizinin yeniden ağrıması nedeniyle antrenmanı terk etti. Ancak Arjantin maçının ilk 11'inde yer alacağı açıklandı.

Birçok kalecinin korkulu rüyası olan Messi ise Belçikalı kaleciyi pek korkutmuyor. Basına konuşan Courtois, "Messi'ye karşı nasıl oynanır çok iyi biliyorum. Kalesini koruduğum Atletico Madrid'de Barcelona'yı birçok defa yendik" dedi.