2014 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Hollanda'yı penaltı atışları sonucunda 4-2 yenen Arjantin, 24 sene sonra tarihinde 5. kez adını finale yazdırdı.

Maç gününün 9 Temmuz Arjantin'in bağımsızlık gününe gelmesi tangoculara çifte bayram yaşattı. Buenos Aires'de zafer sonrası halk sokaklara indi. Başkentin her köşesinde sabahlara kadar süren eğlenceler yapıldı.

SABELLA: "HER ŞEYİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ"

Kupa başlangıcından beri seçtiği oyun düzenleri nedeniyle Arjantin basını tarafından acımasızca eleştirilen Arjantin Milli Takım Teknik Direktörü Alejandro Sabella, maç sonrası oldukça keyifliydi. Sabella sonuçtan çok memnun olduğunu belirterek, "Pazar günü kazanmak için her şeyimizi ortaya koyarak yüzde 100 oynayacağız" dedi.

MASCHERANO: "MUTLUYUZ ÇÜNKÜ BU HAYATTA BİR KERE YAŞANIR"

Robben'in mutlak golünü çıkartarak maçın diğer kahramanı olan Mascherano zafer turu atmayı en çok hak eden isimlerden biriydi. Lider karakteriyle tanınan Mascherano Belçika maçı öncesi soyunma odasında yaptığı motive edici konuşmayla Arjantin'de günün konusu olmuştu. Tangocuların pazubantsız kaptanı Mascherano, Hollanda maçında da farkını bir kez daha ortaya koydu. "Sonuçtan bağımsız olarak, ortaya koyduğumuz özveri ve yaşadığımız gururu anlatacak söz bulamıyorum" diyen Mascherano, finalde tüm güçlerini ortaya koyacaklarını sözlerine ekledi.

ARJANTİN BASINI

Zafer sonrası Arjantin basını şu başlıkları kullandı;

La Nacion: Tarihle dolu yeni bir randevu: Romero Hollanda karşısında penaltıların kahramanı oldu ve Arjantin finalde

Clarin: Arjantin tarihine saygılı: Asla yarı final kaybetmedi

Ole: Gönülden bir şarkı

İnfoBae:Arjantin Hollanda'yı yendi, Almanya için finale gidiyor

Pagina 12: Acı çektik ama başardık