ATLETICO Madrid ve A Milli Futbol Takımı’nın yıldız futbolcusu Arda Turan, Barcelona’ya transferiyle ilgili olarak, "Bunlar menajerimin açıklamaları. Bana bu konuda ulaşan bir şey yok. Ancak böyle bir durum söz konusu değil" dedi.
Tatilini sürdüren Arda Turan, bugün, Bursalı olan annesi Yüksel Turan, babası Adnan Turan ile birlikte özel bir Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait helitaksiyle Acemler’deki özel piste indi. Ardından Nilüfer İlçesi’ndeki Podyum Park bünyesinde yer alan Bursa ile özdeşleşen Özgen Aile Çay Bahçesi’nin açılış törenine katıldı.
Açılış törenine protokolün yanı sıra Bursaspor’un genç yıldızlarından Ozan Tufan, Sercan Yıldırım katıldı. Arda Turan’ın özellikle son Milli maçlarda yıldızı parlayan Bursasporlu Ozan Tufan’ı yanına alarak sohbet etti.
Galatasaray’ın eski futbolcuların, aynı zamanda Özgen Çay Bahçesi’nin sahibi olan Ahmet Ademoğlu’nun oğlu Erman’ın yakın arkadaşı olan Arda Turan açılış töreni sonrasında basın mensuplarına gündemdeki konularıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kaçırdıkları için uzun süre şok yaşadığını belirten Arda Turan, son günlerde menajerinin açıkladığı Barcelona’ya transferiyle ilgili olarak, "Bunlar menajerimin açıklamaları. Bana bu konuda ulaşan bir şey yok. Ancak böyle bir durum söz konusu değil" demekle yetindi.
Türkiye’nin dünya kupasına gidememesinin kendisinde hayal kırıklığı yarattığını vurgulayan Arda Turan, "Fatih Terim ile birlikte, çok genç ve iyi bir ekip oluştu. Dünya Kupası’na gidememenin ezikliğini yaşıyoruz. Şimdi hedefimiz 2016’da yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yer almak. Şu an tecrübeli ve gençlerin bulunduğu bir kadroya sahibiz. Genç yeteneklerden bir tanesi de Bursasporlu Ozan Tufan. Kaçırdığımız Brezilya’daki dünya kupasını buraya katılarak telafi edeceğiz" şeklinde konuştu.
FİNALİ İSPANYA İLE URUGUAY OYNAR
Dünya Kupası’ndaki favoriniz kim? Sorusuna ise Arda Turan, "Finali inşallah İspanya ile Uruguay oynar. Benim favorim bu iki takım" diyerek yanıtladı.
Turan, sohbet sonrası Merkez Nilüfer İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey ile tavla oynadı. Bir el oynanan karşılaşmayı Arda kazandı.
Arda Turan, açılış töreni sonrası yine helitaksi ile İstanbul’a döndü.

RG-Mİ(FK/AÖ) FOTOĞRAF