Mehmet ÇİFTÇİ, MADRİD-

Arda Turan'ı tekrar Galatasaray'da görmek isteyen Roberto Mancini'ye cevap İspanyol basınından geldi: "Arda'nın geri dönüş maliyeti 51 milyon Euro para eder".

Galatasaray teknik direktörü Mancini'nin Arda ile ilgili ettiği sözler İspanya'da yankı buldu. El Mundo Deportivo Gazetesi, Arda'nın geri dönüş bedelini 51 milyon euro olarak hesaplayarak sarı-kırmızılı yönetimin bu miktarı gözden çıkarması halinde Atletico de Madrid'in bu transfere sıcak bakacağını iddia etti. Gazete, Arda'nın Atletico teknik direktörü Simeone'nin gözdelerinden biri olduğunu hatırlatarak milli oyuncuya geçtiğimiz dönemlerden Türkiye ve İngiltere'den iki teklif gelmesine rağmen önerilen rakamların az olması nedeni ile reddedildiğini savundu.

Atletico de Madrid'in önümüzdeki sezon bütçesinde 15 milyon euroluk bir açık bulunduğuna da dikkat çeken gazete, Yönetimin bu açığı kapatmak için iki alternatifi olduğunu, biri şampiyonlar liginde yoluna devam ederek para kazanmak diğeri ise kadroda yer alan iyi bir oyuncuyu satmak olarak belirledi. El Mundo Deportivo Gazetesi, Arda'nın La Liga'da gösterdiği performansın çok sayıdaki kulüp tarafından yakından izlendiğini de vurgulayarak milli futbolcuya gelen tekliflerin Atletico yönetimini şaşırtmadığını ifade etti.

mç(ud)