MEDİCAL Park Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, deplasmanda oynayacakları Trabzonspor'u yenmekten başka düşünceleri olmadığını söyledi.
Medical Park Antalyaspor, Trabzonspor ile oynayacakları maçın hazırlıklarını kendi tesislerinde yaptığı idmanla sürdürdü. Sabahki antrenmanı izleyen Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, yönetim kurulu olarak maça tam kadro gideceklerini belirtti. Trabzon'a özel uçak kaldıracaklarını aktaran Başkan Gencer, "Başta sayın valimiz olmak üzere, Medical Park Antalyaspor'a karşı duyarlı olan işadamlarıyla tahmin ediyorum ki bir uçak dolusu kişiyle Trabzon'a çıkartma yapacağız. Kötü gidişten sonra Trabzon'dan 3 puanla döneceğimize inanıyorum. Ayrıca devre arasına girilecek olması nedeniyle futbolculara vereceğimiz 1 haftalık tatilin de moral vereceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.
SAMET AYBABA İLE 5 YILLIK GELECEĞİ KONUŞUYORUZ
Teknik direktör Samet Aybaba'nın Trabzonspor maçından sonra istifa edebileceği söylentilerine de açıklık getiren Başkan Gencer, "Bizi genel kurul 3 yıllığına göreve getirdi. Biz de teknik direktörümüze göreve gelirken, her ne kadar 1 yıllık sözleşme yaptıysak da 3 yıl boyunca birlikte olacağımızı belirttik. Ayrıca Aybaba ile her gün 2-3 kez görüşüyorum. Her türlü konuyu, transferi konuşuyoruz. Teknik direktörümüz ikinci yarıda kurulması gereken kadroyu bırakın, Medical Park Antalyaspor'un 5 yıllık geleceğini teminat altına alacak, tamamı gençlerden kurulu transfer listesini bize sundu. Biz Samet Aybaba ile çok eski arkadaşız. Öyle bir düşüncesi olsa bana iletir" dedi.
GALATASARAY İLE 10 YILLIK RÖVANŞIMIZ VAR
Türkiye Kupası ile ilgili düşüncelerini de dile getiren Gencer, şöyle konuştu:
"Galatasaray ile aynı gruba düşme temennim vardı. Tabi futbol bu. Sonuçlar nasıl neticelenir bilemeyiz. Galatasaray ile aynı gruba düşersek final oynama düşüncemiz vardı. Galatasaray ile 1 ay içinde 3 maç yapacağız. 13 Ocak'taki kupa maçından 3 gün sonra bir de lig maçı oynayacağız. Bu da tesadüf oldu. Bu bizim için hem avantaj, hem dezavantaj. Biliyorsunuz 10 yıl önce Galatasaray ile Türkiye Kupası'nda final oynamıştık. Onun rövanşı olmasını temenni ediyorduk. İnşallah takım da bizi şaşırtmaz ve emin adımlarla finale kadar gideriz diye düşünüyoruz."
Transferle ilgili soru üzerine Başkan Gencer, Trabzonspor maçını düşündüklerini, ancak bu maçtan sonra gereken her şeyi yapacaklarını ifade etti.
MİLAN BAROS'A SPORTİF DİREKTÖRLÜK TEKLİFİ
Kulüp Başkanı Gencer, son olarak Milan Baros'la ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gencer konuşmasını şöyle tamamladı:
"Milan Baros'un aybaşında yapılacak kontrollerinden sonra durumu netleşecek. Milan Baros bizim futbolcumuz. Kapımız ona hiçbir zaman kapanmaz. Futbola bu sezon dönemezse sözleşmesini dondurabileceğimizi veya karşılıklı feshedebileceğimizi söyledik. Hatta, önümüzdeki yıl oynayabilmesi halinde Medical Park Antalyaspor'da aynı şartlarda kapımızın açık olduğunu belirttik. Antalya'da yaşamak istemesi halinde kendisine Antalyaspor'da değişik birimlerde görev verebileceğimizi, sportif direktörlük görevini verebileceğimizi söyledik. Milan Baros gibi bir markanın Antalya'da uzun yıllar hizmet etmesini düşündüğümüz için bunu kendisine ve menajerine ilettik. Kendisi de çok memnun kaldı. Medical Park Antalyaspor'un menfaati için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu ifade etti."
TRABZON MAÇI KAZANILMASI GEREKEN BİR MAÇ
Teknik direktör Samet Aybaba da Trabzonspor maçıyla ilgili düşüncelerini açıkladı. Aybaba şöyle söyledi:
"Trabzonspor, ligin kadro anlamında en zengin, en güçlü takımlardan biri. Biz de deplasmanda doğru ve iyi oynamaya çalışan bir takımız. Üst üste iyi oynayıp kaybettiğimiz iki maç var. Bu oyuncularımızı biraz daha motive etmiştir diye düşünüyorum. Bu maç, kazanılması için her şeyin yapılması gereken bir maç görüntüsünde. Sahaya çıkıp her şeyi yapmaya çalışacağız."
Kırmızı beyazlıların antrenmanına, sakatlıkları süren Milan Baros, İnsa ve Anton Ferdinand ile hasta olan Mehmet Sedef ve Uğur İnceman katılmadı.