Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - ANTALYA'da 2014 CEV Satellite Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası'nın yarın başlayacak Türkiye ayağında 18 ülkeden 32 erkek ve 32 kadın takımı mücadele edecek.
2014 CEV Satellite Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası'nın Antalya'da düzenlenen ikinci ayağının tanıtım toplantısı, Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil, turnuva direktörü Oğuz Değirmenci, teknik sorumlu Joep Van Iersel, organizatör Gürsel Yeşiltaş ile otel sorumluları katıldı. Turnuvada Türkiye'yi bayanlar kategorisinde temsil edecek Meliha İsmailoğlu ile Bahanur Şahin ve erkek milli takımı Murat Giginoğlu ile Selçuk Şekerci de toplantıda yer aldı.
Açılış konuşmasını yapan TVF Başkanı Mutlugil, geçen yıl ilk ayağı yapılan turnuvanın bu yıl ikinci ayağının Antalya'da yapıldığını anlattı. TVF olarak Antalya'da plaj voleybolu faaliyetlerini artırmayı hedeflediklerini kaydeden Mutlugil, Alanya- Antalya kıyı şeridinde olimpiyatlarda madalya alan, kıta şampiyonalarında oynayan önemli sporcuların hazırlık kampı yaptığını aktardı. Mutlugil, “Ülkemiz plaj voleybolu merkezi ama biz ülke olarak yeterli takıma sahip değiliz. Bugünden itibaren sporcularımız plaj voleybolu hamlesi başlattı" dedi.
Akdeniz Üniversitesi'nde plaj voleybolu merkezi inşa edildiğini ve önümüzdeki hafta açılışının yapılacağını dile getiren Mutlugil, "Antalya bizim gerçek plaj voleybolu merkezimiz olacak. Milli takımımız, altyapımız, aday kadrolar burada şekillenecek" diye konuştu. Mutlugil, merkezde açılışın ardından yakın zamanda U-19 gençlik olimpiyatlarının elemesinin düzenleneceğini ifade etti. Turnuvaya katılan sporculara başarı dileyen Mutlugil, Türkiye'nin ülke puanını artırması için milli takım oyuncularının başarılı olması gerektiğini söyledi.
Turnuva direktörü Oğuz Değirmenci de olimpiyatlarda derece alan oyuncuların turnuvada yer aldığını aktardı. Milli Takım oyuncularından Bahanur Şahin, şampiyonanın kendisine tecrübe kazandıracağını anlattı. Meliha İsmailoğlu ise ilk defa katıldıkları turnuvaya hazırlanacak yeterli zaman olmamasına rağmen iyi derece elde edebilmek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi. Erkek takımından Selçuk Şekerci ile Murat Girginoğlu da geçen yıl yarı finale yükseldikleri turnuvada, bu yıl güzel dereceler kazanmak istediklerini belirtti.
Fransa Rusya, İtalya, Almanya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti'nin de yer aldığı turnuvada 18 ülkenin milli takımları mücadele edecek. Turnuvada, Türkiye'yi erkek ve kadınlarda 4'er takım olmak üzere 16 sporcu temsil edecek. WOW Otelleri'nin Plaj Voleybolu Arenası'nda düzenlenen turnuvada 32 bayan, 32 erkek takımı mücadele edecek.
Yarın ülke elemeleri ile başlayacak turnuvada, perşembe ve cuma günü ana tablo müsabakaları, cumartesi günü de yarı final ile final maçlarının oynanacağı ifade edildi.
2014 CEV Satellite Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası finalinin 3-8 Haziran'da Roma'da yapılacağı aktarıldı.

TY(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)