ANTALYA'da yapımı süren 33 bin kişilik Antalya Stadyumu'nun yüzde 15'i tamamlandı.
Meltem'deki eski 100'üncü Yıl Spor Kompleksi'nin bulunduğu alana yapılan stadyumun temelleri tamamlandı. Arsanın bulunduğu alandaki formasyon ve kot gibi değişikliklerden dolayı projede küçük değişiklikler yapıldığını belirten TOKİ Akdeniz ve Doğu Anadolu Uygulama Şube Müdürü Kazım Bayburt, bu değişikliklerin her inşaat yapımında görülebileceğini söyledi.
YÜKLENİCİ FİRMA SÜRPRİZ YAPABİLİR
Daha önce stadyum alanında yüzme havuzu yapımı için işlem yapıldığını, bu işlemlerin düzeltilmesinin de zaman aldığını aktaran Kazım Bayburt, "Bodrum katın betonarme çalışmaları sürüyor. Yüklenici firma iş bitim tarihini 14 Nisan 2015 olarak verdi, ancak bize sürpriz yapıp 2014 sonlarında stadyumu teslim edebilirler" dedi. Stadyumun tribünlerinin prefabrik, üstünün çelik ve üzerinin de tamamen kapalı olacağını hatırlatan Bayburt, şöyle konuştu:
"Stadyumun altı tamamen sosyal tesis olacak şekilde tasarlandı. Localar olacak. Sosyal salonları var. Sporcuların dinlenme, duş gibi her türlü ihtiyacına cevap verecek alanlar bulunacak. Ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü isterse, diğer spor branşları için de salonlar tahsis edilebilecek. Tabi tüm bunların nasıl ve ne şekilde olacağı proje tamamlandığında netlik kazanacak."
10 bin kişilik spor salonunun ihalesini ise Kaldırımoğlu İnşaat aldı. Temel kazıları sonuçlanan alanın yalıtımı da sona erdi. Salonun bitiş tarihi ise 22 Mart 2015 olarak açıklandı.