ANTALYA Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, ligden çekildi. Kulüp Başkanı Recep Tokgöz, "Sıfır gelirimiz var. Ligde mücadele etmek için 800 bin TL'lik bütçe yapmamız gerekliydi" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol 2'nci Ligi'ne katılmama kararı aldı. Kurulduğu 1995 yılından bugüne Beko Basketbol Ligi'nde yakaladığı en büyük başarı 2008-2009 sezonunu 6'ncı tamamlayarak play off oynamak ve 2010-2011 sezonunda 3 yıldır deplasmanda yenilmeyen Efes Pilsen'i Antalya'da yenmek olan takım, böylece kapanmış oldu.
Kulüp Başkanı Recep Tokgöz, geçen sezon Beko Basketbol Ligi'nden düşen takımın bu yıl 2'nci Lig'de mücadele etmesi için Federasyona 25 bin TL katılım payı yatırmaları gerektiğini söyledi. Bu paranın yatırılması için son tarihin 14 Temmuz olduğunu kaydeden Başkan Tokgöz, "Sıfır gelirimiz var. Ligde mücadele etmek için 800 bin TL'lik bütçe yapmamız gerekliydi. Bu olmayınca ligde olmanın da bir anlamı yoktu" dedi.
Belediyespor'un, Büyükşehir Belediyesi'nin desteği sayesinde ayakta duran bir mali yapısı bulunduğunu kaydeden Başkan Recep Tokgöz, "Yeni seçilen Büyükşehir Belediye yönetimi, farklı bir tasarrufta bulunmayı tercih etti. Belediyelerin, özellikle basketbol gibi kendi başına büyük bir sektör olan alanda var olmak istememesi bir yanıyla da anlaşabilir bir tercihtir" diye konuştu.
Basketbol takımından kulübe oyuncu ücretleri ve saha kiraları nedeniyle 300 bin TL'lik borç kaldığını aktaran Tokgöz, kulübün Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın Süper Lig'de ve bayan voleybol takımının ise Voleybol Bayanlar 2'nci Ligi'nde mücadele edeceğini söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı'nın ligden çekilmesiyle birlikte yerine başka bir Akdeniz takımı Adanaspor Basketbol takımı bu sezon 2'nci Lig'de mücadele edecek. Tokgöz, basketbol takımının yeniden kurulması halinde 2015- 2016 sezonunda 3'üncü Lig'den sahalara dönüş yapma olasılığı bulunduğunu kaydetti.

FOTOĞRAFLI