Aynur TATTERSALL/LONDRA, () - WIMBLEDON Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 2 numaralı seri başı Andy Murray ile Bulgar Grigor Dimitrov merkez kortta karşı karşıya geldi. Britanyalı raket Murray, Bulgar Grigor Dimitrov'a 3-0 yenilerek turnuvaya veda etti. Bulgar raket Dimitrov yarı finale yükselen sporcu oldu .

İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden 9. gün maçlarında, Britanyalı Andy Murray ile dünya sıralamasında 5. sırada yer alan Bulgar Grigor Dimitrov merkez kortta karşılaştı. Daha önce üç kez yendiği rakibi önünde maça hızlı başlayan Murray, rakibinin disiplinli oyunu karşısında adet sahadan silindi. Oyunu istediği gibi yönlendiren Dimitrov, bu sette sadece bir oyun vererek ilk seti 6-1 kazandı ve skoru 1-0 lehine getirdi.

İkinci sette iki sporcu da kendi servis oyunlarını kazanarak skoru 6-6 " Tie-break"e getirdiler. Murray'nin kullandığı 9. servis atışında "Mini-Break" yapan Dimitrov, uzatma oyununu 7-4, seti de 7-6 kazanarak setlerde 2-0 öne geçti.

Üçüncü sette özellikle "Top-spin forhand" vuruşlarla neticeye gitmeye çalışan Dimitrov, bu oyun tarzında başarılı olarak skoru 4-2 lehine çevirdi. Bulgar tenisçinin içten dışa doğru yaptığı "forhand" vuruşlarını, "Backhand-Slice " vuruşlarla karşılayan Murray, Dimitrov'u hataya zorlasa da seti 6-2 kazanan Bulgar tenisçi oldu ve setlerde durumu 3-0'a getirdi.

Yaklaşık 1 saat 56 dakika süren maçın setlerini 6-1, 7-6 ve 6-2, oyunu da 3-0 kazanan Grigor Dimitrov, yarı finale yükselirken, Andy Murray Wimbledon'a veda etti.