FENERBAHÇE'nin Portekizli defans oyuncusu Bruno Alves ülkesinde verdiği özel röportajda,Türkiye'deki hayatı,derbi karşılaşması ve Portekiz milli takımın Play-off larda İsveç ile oynayacağı maçla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Bruno Alves Maisfutebol gazetesine verdiği röportajda, derbi karşılaşmasında Galatasaray'da Drogba ve Bruma olmak üzere iki önemli tehlikenin olduğunu şayet bu isimleri durdurmaları halinde karşılaşmayı alabileceklerini ifade etti.
Galatasaray'ın son iki yıldır Türkiye Spor Toto Süper ligi şampiyonu olduğunu da hatırlatan Bruno Alves çok iddalı bir açıklama yaparak, "sarı-kırmızılara karşı sahamızda galip gelerek, artık senin krallığın bitti mesajı vermek istiyoruz" dedi.
Fenerbahçeli oyuncu, vatandaşı Bruma ile ilgili sözlerinde bu oyuncu ile oynama fırsatı bulamadığını ancak Sporting Lizbon ve genç milli takımdan takip ettiğini kaydederek şu sözleri etti: "Bruma kaliteli bir oyuncu, geleceği parlak, oyun stilini ve kalitesini Galatasaray'da gösterme fırsatı buldu ancak bana Pazar günkü karşılaşmada esas tehlike kim dersen ben de Didier Drogba derim, onu tutma görevi de bana verildi sözlerini etti. Maisfutebol gazetesindeki açıklamalarında Bruno Alves Drogba'yı göklere çıkartarak karşılarında bir dünya yıldızını karşılayacaklarını, tek başına maç kazanabilen bir futbolcu ile mücadele edeceklerine işaret etti. Drogba'nın markajı zor hava toplarında inanılmaz biri olduğunu bu oyuncuyu tutmakla zor bir görevi üstlendiğini hatırlattı.
Fenerbahçe'nin UEFA tarafından cezalandırılması nedeni ile Şampiyonlar Liginde oynayamamalarının kendileri açısından büyük bir dezavantaj olduğunu kaydeden Portekizli oyuncu takımdaki çok sayıdaki uluslar arası kalitedeki futbolcu için bu durumun bir haksızlık teşkil ettiğini savundu. Bruno Alves, UEFA ya en iyi cevabı sahada vereceklerini de sözlerine ekleyerek ligde kazanacakları şampiyonluklarla bu süreyi kısaltmayı amaçladıklarını ifade etti. Fenerbahçeli defans oyuncusu son olarak sakatlığının geçtiğini milli takım hocası Paulo Bento'nun kendisine görev vermesi halinde Portekiz milli takımın İsveç karşılaşmalarında oynayarak tur atlamayı amaçladığını söyledi. MÇ(UD/FG)