İKİNCİ Lig Kırmızı Grup’un 7’nci haftasında Ankaragücü’ne deplasmanda 2-1 yenildikten müthiş bir seri yakalayan Altınordu, son 8 maçta 6 galibiyet 2 beraberlikle 20 puan çıkarıp şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğunu gösterdi.
Bu periyotta kalesinde 2 gol gören Altınordu, grubun en iyi deplasman takımı ünvanını da eline geçirdi. Bu sezon 8 deplasmanda 5 galibiyet, 1 beraberlik alan Altınordu sadece 2 kez yenilip 16 puan topladı ve Ankaragücü’nü bu kategoride geride bıraktı.
Son maçında Kızılcahamamspor'u deplasmanda 1-0 yenen kırmızı lacivertli ekip Eyüpspor'la berabere kalan lider Alanyaspor ile puan farkını 2’ye indirip ikinci sıradaki yerini korudu.
Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, "Zirve yarışında şimdilik Alanyaspor'un gerisinde olmak daha avantajlı" yorumunu yaptı. Eroğlu, "Kızılcahamamspor maçı zor hava ve saha koşullarında oynandı. Buna rağmen iyi mücadele ettik ve önemli bir galibiyet aldık. Oyuncularımı verdikleri mücadele ve galibiyet için tebrik ediyorum" diye konuştu.

(YC/AÖ)