Mustafa Akın, İstanbul-



Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan bu sabah İstanbul'da Bebek Baylan restoranında PTT 1. Lig'e yükselmelerinin şerefine sohbet toplantısı düzenledi. Düzenlenen sohbet toplantısına basın mensuplarının yanı sıra Milli Takımlar Eski Teknik Direktörü Abdullah Avcı da katıldı.

PTT 1. Lig'e çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan; ''Biz bir sosyal girişimiz ne derneğiz ne de şu anki statümüz anonim şirket görünmesine rağmen öyle de değiliz. Biz bu ülkenin topraklarına, insanlarına farklı bir şey yapıp yararlı olmak için bu işe girmiş futbol işinde futbolun profesyonelce yapılması gerektiğini vurgulamak için bu yola girmiş 60 kişilik bir insan topluluğuyuz'' dedi.



FUTBOL TÜRKİYE'DE PROFESYONELCE YAPILMIYOR

Salih Uçan'ın transferiyle alakalı anlaşmazlıklar yaşayıp Buca'dan ayrılıp Altınordu'yu şirketleştirdiklerini ifade eden Özkan: ''Biz bu işe 2007 yılında önce Bucaspor'un futbol akademisini kurarak başlamıştık orada Salih Uçan'ın transferi ile yapılan anlaşmazlıklardan dolayı ayrılmak durumunda kaldık ve Altınordu Kulübü'nü şirketleştirdik. Biz geçmişten bu yana tam 7 yıllık bir alt yapı akademi geçmişimiz var bizim. Rahmetli Hasan Doğan döneminde de Futbol Federasyonu'nun akademi liglerine başlamasında bizim de çorbada tuzumuz var. Biz özellikle bu toprakların çocuklarından Avrupa'daki yaşıtları kadar iyi imkanlar verip iyi olanaklar sağlayıp, besleyip, iyi antrenman olanakları sağlamak, iyi antrenörler sağlamak, onları iyi dinlendirmek, sakatlıklarında onların yanlarında en iyi şekilde tedavi ve rehabilite olmalarını sağlamak amacıyla bunu profesyonelce bir iş olarak tuttuğumuz için başarını arkasında bu var. Yani futbol Türkiye'de profesyonelce yapılmıyor. Profesyonel denilse de el yordamı ile yapılıyor biz inşallah bu topraklarda bu işin profesyonelce nasıl yaptırıldığına dahil birörnek olmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

FUTBOL ETİKET YAPMA YERİ

Futbolun etiket yapmak için girilen bir sistem olduğunu ancak kendi işlerinin üretim yapmak olduğunu da belirten Altınordu Kulübü başkanı Seyit Mehmet Özkan: ''İnsan yetiştireceğiz, futbolcu yetiştireceğiz üretim yapmak dediğiniz zaman da bir ekip işi oluyor ekip işi de olunca bence kişilere değil kurumsal olarak gelişmek gerekiyor biz de bunu yapmak için yola çıktık'' dedi.



PTT 1. LİG'DE KESİNLİKLE YABANCI FUTBOLCU OYNATMAYACAĞIZ

PTT 1. Lig'de kesinlikle yabancı futbolcu oynatmayacaklarını ifade eden Özkan: ''Burada biraz bekleyeceğiz çünkü biz yabancı futbolcu oynatmama yeminimiz var İnşallah ileride Süper Lig'e de çıkarsak bu yeminimizi tutmaya çalışacağız. Bu iddiamızın arkasında durmaya çalışacağız ama PTT 1. Lig'de kesinlikle yabancı futbolcu oynatmayacağız o yüzden bizim rakiplerimiz mutlaka ya kaleci ya forvet ya da ikisi birden yabancılarla birlikte oynayacaklar. Biz biraz geride başlayacağı o yüzden biraz burada PTT 1. Lig'de iki yıl durma, bekleme dönemi yaşayabiliriz'' şeklinde konuştu.



ATLETİCO BİLBAO'YU ÖRNEK ALIYORUZ

Avrupa'dan Atletic Bilbao'yu örnek aldıklarını da belirten Özkan şu ifadeleri kullandı: ''Biz kendimize Avrupa'dan hangi kulüp örnek aldınız gibi bir soru gelirse kesinlikle Atletic Bilbao diyoruz. Biz de kendi toprağımızın çocuklarına değer vermeyi düşünüyoruz.''

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Naci Arkan düzenlenen sohbet toplantısının ardından yaptığı açıklamasında; ''Altınordu tesislerin iki defa gördüğünü ve ağzının açık kaldığını ifade ederek, ''Bunu Türkiye'de Mehmet Özkan'dan başkası çıkar mı bilmiyorum ama bu kadar futbolu seven, bu kadar çocukları seven, altyapı ile bu kadar uğraşan malını mülkünü böyle bir amaca yatıran bir kişinin Altınordu gibi bir takımın başında olması hem Altınordu'nun şansı hem de Türk futbolunun şansıdır. Ben her kulübe Mehmet başkan gibi bir başkan nasip etmesini istiyorum. Dikkatimi çeken bir şey vardır kendisi bana başkan demeyin der başkanlığı kabul etmez. Altınordu'da kulüp binasında odasının kapısında şu yazar: 'Altınordu yediemini' başkan lafını kullanmaz. Onun için bu kadar mütevazi insanın bu kadar spora yatırım yapması gerçekten alkışlanacak bir olaydır. Temennim de bunun meyvelerini toplayarak ileride Türk sporuna çok istikrarlı gençlerin çıkmasını sağlamak olsun. Mesela Salih Uçan. İlk hediye ettiği bir futbolcudur. Bundan sonra benim gördüğüm kadarıyla o alt yapılardan çok daha Salih Uçan'lar çıkacaktır'' dedi.

ALTINORDU PTT 1.LİG'İN İSTİKRARLI TAKIMI OLACAK

Altınordu'nun PTT 1. Lig'in istikrarlı takımlarından biri olacağını belirten Arkan: ''Şimdi öyle pat diye Süper Lig'e çıkar mı çıkmaz mı bilemiyorum. Kendisinden dinlediğim kadarıyla burada biraz daha tecrübe kazanmak isteyeceklerdir. PTT 1. Lig'in istikrarlı takımlarından biri olacaklar diye tahmin ediyorum. Teknik direktörleri bile altı-yedi yıl değiştirmeden bugüne geldi. Yanında çalışan herkesin mutlu olduğunu biliyorum. Eğer sabrederlerse istikrarı yakalarlar'' şeklinde konuştu.



TÜRK FUTBOLUNA ÖRNEK OLABİLECEK BİR KULÜP MODELİ

Milli takım eski teknik direktörü Abdullah Avcı ise Altınordu Kulübünün Türk futboluna örnek olabilecek bir kulüp modeli olduğunu belirterek; ''Tarihinde çok önemli bir kulüp. Benim futbolculuk dönemimde de İzmir'de karşı karşıya oynamıştık. Türk futbolunu her süreçte yaşadıklarını onlarda yaşıyorlar. PTT 1. Lig'e çıkmasından önce Altınordu adına konuşulması daha başka şeyler var. Altınordu'nun Türk futboluna verdikleri destekten, altyapıya yaptıkları yatırımdan ve eğitim amaçlı yaptıklarından dolayı bende onların yanlarında olup destek oluyorum. Bugünde bu amaçla buradayım. Hem şampiyonluklarını kutladık hem de organizasyonun içinde olduk. Geçenlerde de İzmir'de yaptıkları uluslararası turnuvaya katılıp destek oldum. Peş peşe hiç takılmadan PTT 1. Lig'e çıktı. Eğitim amaçlı benimde hem vurguladığım konu başlıklarından bir tanesi Altınordu Spor Kulübü, kendi bünyesi altında Mehmet Özkan başkanlığında son derece sağlıklı bir şekilde uyguluyor. Türk futboluna örnek olabilecek bir kulüp modeli. Ve özelliklede bunun diğer kulüplere örnek olabilecek ve bunun sayısının çoğalmasıyla birlikte Türk futbolunda belki de istikrarın sürekliliğin sağlanabileceği ortamın umarım gerçekleştirecekler. Kendilerine de başarılar dilerim.

Tesisleri, altyapısı var. Özellikle öz kaynaktan oyuncu yetiştirmeye çalışıyor. Bunun da farkına varabilmek medyanın doğru bir ürün olarak sunabilmesinde. Bende o sebepten dolayı yanlarındayım. Türk futbolunun yapmak istediklerini Altınordu şimdi adım adım uyguluyor.

Süper Lig'e takılıp takılmadan çıkıp çıkmamaları önemli değil. Sahada resim olarak doğru duran takımlarından bir tanesi Altınordu. Çok önemli oyuncuları var alt havuzlardan gelebilecek. Yurt dışında araştırmaları var. Son derece sağlıklı çalışıyorlar. Çıkıp çıkmamaları önemli değil doğru işler yapmaları istikrarı sağlayacaktır'' dedi.



ma (ud)