SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluk kupasını Pazarspor'u 3-0 yendiği maçtan sonra kaldıran Altınordu, ligin bitime bir hafta kala geçen sezon 3'üncü Lig'de gösterdiği performansı geride bıraktı.
2012-13'te 34 maçta 23 galibiyet, 7 beraberlik, 4 mağlubiyetle 76 puan toplayan Şeytan, bu sezon 33'üncü haftanın geride kaldığı ligde 24 galibiyet, 6 beraberlik, 3 mağlubiyet elde ederek 78 puana ulaştı. Geçen sezon 75 gol atıp, 27 gol yiyen ve 48 averajla kupayı kaldıran Altınordu, bu sezon iç sahada hiç yenilmeden toplamda 74 kez rakip fileleri sarstı, kalesinde ise 21 gol görerek 53 averaj elde etti.
Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, 25'inci haftada deplasmanda İstanbul Güngörenspor'a 2-1 yenildikleri maçın kendilerini hırslandırdığını belirtirken şunları söyledi:
"O mağlubiyetin ardından 9'da 9 hedefi koyduk. Rakiplerimizin ne yaptığı önemli değildi, bizi kazandıkça sorun yaşamayacaktık. Birbirinden zor sınavları başarıyla geçtik. Sadece kendi maçlarımıza odaklandık. Ankaragücü ile Alanyaspor'un puan kayıpları yaşaması şampiyonluğu erken getirdi, ama bu bile rehavate neden olmadı. İşimiz bitse bile Pazarspor'u üç golle yenerek gücümüzü gösterdik. Aynı istek ve arzuyla Bayrampaşa deplasmanında sezonu üç puanla kapatmak istiyoruz."

MK(YC/AÖ)