TÜRKİYE Atletizm Vakfı (TAV) tarafından 2013 yılının en iyi atleti seçilen Antalyalı 17 yaşındaki Eda Tuğsuz, cirit atmada yıldızlar kategorisinde yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.
Mersin'deki Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'nde 28 Şubat-1 Mart günleri arasında düzenlenen Seyfi Alanya Atmalar Şampiyonası tamamlandı. Türkiye Atletizm Federasyonu Genel Koordinatörü Nejat Kök, şampiyonada 18 yaş altı yıldızlar kategorisinde 600 gram ciritle 52 metre 16 santimetre atan Eda Tuğsuz'un Türkiye rekoru kırdığını söyledi. Bu alandaki önceki rekor, 2004 yılında 50 metre 92 santimetre atan Berna Demirci'ye aitti.
PORTEKİZ, ABD, ÇİN YOLCUSU
Rekoru kırdıktan sonra ayağının tozuyla Antalya'ya gelen ve Avrupa Kış Atmalar Şampiyonası için kampa giren Eda Tuğsuz'un yeni hedefi, Portekiz'de yapılacak şampiyonada altın madalya kazanmak. Milli takımın en genç oyuncuları arasında yer alan Tuğsuz, Portekiz'de kendisinden 5-6 yaş büyüklerle yarışacak. Eda Tuğsuz, 55 veya 56 metre atması halinde altın madalyayı kazanacağını söyledi.
Eda'nın antrenörlüğünü yapan amcası Hikmet Tuğsuz da Eda'nın yoğun bir şampiyona takvimine girdiğini belirterek, "Eda'dan bu yıl Çin'de yapılacak olan Yıldızlar Atletizm Olimpiyatları'nda da rekor kırmasını bekliyorum. Geçen yıl 56 metre 61 santimetre atan Eda, 2013'ün en başarılı kadın atleti seçilmişti. Bu rekorunu 61 metreye çıkartırsa dünya rekorunu kırar" dedi.
Eda Tuğsuz, Çin'den önce ABD'de yapılacak olan Dünya Gençler Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek.

SE(SU/AÖ) FOTOĞRAF