KIRKPINAR'da başpehlivan Ali Gürbüz'ün dopingli çıkmasının ardından altın kemerin yeni sahibi olan İsmail Balaban, buruk bir sevinç yaşadığını söyledi.
652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Ali Gürbüz'ün dopingli çıkmasının ardından kazandığı altın kemer, finalde güreştiği İsmail Balaban'a verildi. Altın kemerin Balaban'a teslimi için Antalya'nın Konyaaltı Belediyesi'nde, meclis üyelerinin de hazır bulunduğu sade bir tören düzenlendi. Konyaaltı Belediyesi güreşçisi İsmail Balaban, Ali Gürbüz'ün bilinçli olarak doping kullanmadığını söyledi. Buruk bir sevinç yaşadığını belirten Balaban, hedefinin 2 yıl daha başpehlivanlığı kazanarak altın kemerin kalıcı sahibi olmak olduğunu söyledi.
TEK TESELLİ KEMERİN ANTALYA'DA KALMASI
Kırkpınar ve sonrasında kendisinden 2 kez numune alındığını belirten İsmail Balaban, "Antalya yağlı güreşe sahip çıkan bir kent. Bu tür olayların olması çok üzücü. Ali Gürbüz ile aynı köyün çocuklarıyız. Tek tesellimiz kemerin Antalya'da kalmış olması. Üzerimde Antalya'nın yükü var. Antalyalıların güvenini boşa çıkarmamak için çaba göstereceğim. Kemerin ebedi sahibi olmak, Antalya'nın hakkı" diye konuştu.
ANTALYA, ATA SPORUNUN KALESİ VE DİYARIDIR
Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek ise Türkiye Güreş Federasyonu'ndan resmi yazı gelene kadar altın kemerle ilgili açıklamada bulunmadığını belirterek, kendisinin de buruk bir sevinç yaşadığını kaydetti. Kemerin Antalya'da kalmış olmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Muhittin Böcek, “Antalya, ata sporunun kalesi ve diyarıdır. İsmail Balaban'ın bundan sonraki yıllarda da başarılı olacağına inanıyorum. İsmail, ilk çıktığı yıl altın kemerin sahibi oldu. Bu her yiğide nasip olmayacak bir başarı. Balaban'ın, azim ve gayretiyle kemeri Antalya'ya ebedi olarak getireceğine inanıyorum" diye konuştu. Başkan Böcek daha sonra Balaban'a altın taktı.
DOPİNG SÜRECİ
2011, 2012 ve 2013 yıllarında Kırkpınar'da başpehlivan olan Ali Gürbüz, altın kemerin ebedi sahibi oldu. 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ardından alınan kan numunelerinde doping maddesi bulunması üzerine Ali Gürbüz, iki yıl müsabakalardan men edildi ve altın kemeri geri alındı. 1 hafta önce Edirne Belediyesi'ne ulaşan altın kemer, başpehlivanlık finalinde Ali Gürbüz'e yenilen yine Antalyalı İsmail Balaban'a verildi.