ALTAY'da mukavelesini uzatmadığı için kadro dışı bırakıldıktan sonra sözleşmesini fesheden Alihan Kubalas, 2014-15 sezonun ilk yarısını boşta geçirecek.
Genç savunma oyuncusu transferin son gününde Albimo Alanyaspor'la anlaştı. Ancak Altaylı yöneticiler, Albimo Alanyaspor'u arıyarak, "Alihan haksız fesih yaptı. Transfer ederseniz hem tazminat ödersiniz, hem de oyuncu sportif ceza alır" uyarısında bulundu. Bu ikazı ve 50 bin TL'lik yetiştirme bedelini dikkate alan Albimo Alanyaspor, transferden vazgeçti.
Bu arada Altay, geçen sezon kiraladığı, bu sezon bonservisiyle almak istediği Gaziantepsporlu Tufan Kelleci'nin transferini bitiremedi. Genç orta saha oyuncusu için Gaziantepspor'un 100 bin TL, yarım sezon kiralık oynadığı Bugsaşspor'un ise 20 bin TL yetiştiricilik ücreti talep etmesi, transferin gerçekleşmesini önledi.
Göztepe'den Fatih Yiğen, Çaykur Rizespor'dan İlyas Çakmak'ı alıp Bursaspor'dan kaleci Onur'la yeniden anlaşan siyah beyazlılar toplam 18 oyuncuyu renklerine bağlamış oldu.
PUAN SİLMEYE KARŞI KAMPANYA ÇAĞRISI
Altay 1914 Taraftarlar Derneği Onursal Başkanı Murat Polatkıran, Tiago'nun Brezilya'daki kulübüne ödenmeyen 170 bin dolar borç için gündeme gelen 6 puan silme cezasına karşı camiayı seferber olmaya çağırdı. Bir hafta içinde bu borcun ödenmemesi halinde Altay'ın 6 puanının silineceğini hatırlatan eski taraftar temsilcisi, "Bu ne mevcut yönetimin, ne de geçmiş yönetimlerin sorunu. Bu hepimizin ortak problemi. Kimseyi suçlamadan, çözüm için ortak hareket etmeyi öneriyorum. Tüm Altaylıları en az 1000 TL ile kampanyaya katılmaya çağırıyor ve ilk bağışı da ben yapıyorum" dedi. Kampanya için yönetimden izin aldığını söyleyen Polatkıran, bağışların kulübe yapılabileceğini belirtti.

FOTOĞRAFLI