ALTAY'ın Ankara Demirspor'dan transfer ettiği kaleci Burak Cengiz, geçen sezon 31 maçta 19 gol yiyerek profesyonel liglerin en başarılı eldiveni oldu.
Rakip forvetlere etten duvar ören ve hiçbir maçta kalesinde 2'den fazla gol görmeyen 27 yaşındaki file bekçisi, muhteşem bir istatistiğe imza attı. Ankara Demirspor'un 3'üncü Lig'de play off oynamasına büyük katkı koyan Burak'ın ardından en başarılı kaleci ise Altınordulu Evren oldu. 31 maçta 21 gol yiyen Evren, en iyi ikinci performansı sergiledi.
Futbol Şube Sorumlusu Sadettin Ünlü, çok yetenekli bir kaleciyi Altay'a kazandırdıklarını açıkladı. Uzun uğraşlar sonucunda başarılı file bekçisine imza attırdıklarını söyleyen Ünlü, "Burak'ın peşinde çok sayıda kulüp vardı. Tüm imkanlarımızı zorlayarak kendisini Altaylı yaptık. Burak'ın İzmirli olması da transferde etkin rol oynadı" dedi. Dardanelspor'da profesyonel olan Burak, sırasıyla Mustafakemalpaşaspor, Kartal Belediyespor, İnegölspor ve Ankara Demirspor'un kalelerini korudu.
RAŞİT'TE ALACAK KRİZİ
Altay'ın Adana Demirspor'dan transfer etmek istediği Raşit'te pürüzü çıktı. Tecrübeli futbolcunun Adana temsilcisinde yaklaşık 500 bin TL alacağı bulunduğu ve bu nedenle sözleşmesini feshedemediği öğrenildi. Asbaşkan Sadettin Ünlü, Raşit'ten haber beklediklerini belirterek, "Raşit'in büyük miktarda alacağı kaldı. Adana Demirspor kulübü, oyuncunun ücretini vermemekte ısrarcı. Futbolcunun bu problemini Futbol Federasyonu kanalıyla çözmesini bekliyoruz" cümlelerini kullandı.

FOTOĞRAF