ALTAY’da 6 ay arayla ikinci kez üyelerin onayına sunulan yeni tüzük, tartışmalar ve itirazlar arasında geçti.
Divan Kurulu başkanlığını tüzük tadilat kongresiyle Erdoğan Tözge’ye devreden Kemal Zorlu, genel kurulun geçersiz olduğunu, yasal girişim başlatacağını duyurdu. Taraftarlar tüzükteki kritik maddelere ve geçmişte büyük çatışma yaşayan Başkan Niyazi Konuşmaz ile Eski Başkan Ömer Hızlıok’un yakınlığına tepki gösterdi.
İl Dernekler Müdürlüğü’nün yeni tüzükteki bazı maddelerin değişmesi için kendilerine 1 ay süre verdiğini hatırlatan Başkan Konuşmaz, şöyle dedi:
"Biz tüzükteki o maddeleri, yetkililerle temas kurarak değiştirdik. Tüzük Divan Kurulu’na, seçilmiş yönetimin üstünde yetkiler tanıyordu. Bir yanlışlık varsa Dernekler Müdürlüğü yine onay vermez. Sorumluluğumuz gereği bu kongreyi yapmak zorundaydık. İşlerine gelmediği için böyle davranıyorlar."
TARTIŞILAN MADDELER
Altay’da dün akşam yapılan tüzük tadil kongresinde değişen maddeler, camiada gerilime yol açtı. Yeni tüzüğe göre kulübe yeni üye olanların 6 ay oy kullanamama şartı kaldırıldı. Aidat borcu olanlar, haklarında yargıya intikal etmiş dosya bulunanlar da artık oy kullanabilecek. "Seçimli genel kurul 2 yılda bir yapılır maddesinde süre 3 yıla çıkarıldı. Başkanlık için 5 yıl üye olma şartı getirildi. Aidatlar 150 TL’ye indi. Hukuk ve mali kurul kaldırıldı. Divan kurulu, balotaj ve sicil kurulu, çağrı yapılmadan, görev süreleri dolmadan tamamen değiştirildi. Bu değişiklikler ve tüzük maddeleriyle ilgili önceden bilgilendirme yapılmaması tepkilere yol açtı.
ÖZGENER GELDİ TAŞPINAR GİTTİ
Altay’da Erdoğan Tözge başkanlığındaki yeni Divan Kurulu’na eski Federasyon ve Kulüp Başkanı Mahmut Özgener de girdi. Ahmet Taşpınar, Mehmet Erdoğan, Eren Gevgeli, Tamer Kanböre gibi isimlerin alınmadığı yeni divanda Handi Benazüs, Hayri Yorgancıoğlu, Moris Bencuya, Ali İkier, Ethem Oruç, Sadettin Ünlü, Cihangir Marmara, Erdal Canerler, Bengi Baban var.
EK(YC/AÖ)