ALTAY'da pazartesi günü yapılacak kongrede aday olmayacağını açıklayan Başkan Niyazi Konuşmaz, kulübün Sosyal Güvenlik Kurumu'na 7 milyon TL'ye yakın borcu olduğunu iddia eden Başkan Adayı Murat Bora Dülger'e ateş püskürdü. Dülger'in verdiği rakamın gerçeği yansıtmadığını söyleyen Konuşmaz, borcun daha önce açıklandığı gibi 2 milyon TL'yi geçmediğini belirtti. Konuşmaz, "Ben kulübün başkanı olarak mali müşavirle dilekçe yazıp borcu öğrenmek için bir hafta beklerken kendisi hangi yetkiyle belgeleri alabiliyor. Altay'da paralel yapı mı var?" şeklinde konuştu.
Dülger'in belgeleri kamuoyuyla paylaşmasını isteyen Konuşmaz, kongre öncesi kendilerine çamur atıldığını ifade ederek, "SGK borcu bizim dönemimizde de ödenmedi ancak 7 milyon TL rakamı tamamen uydurma. Üç yılda borcun üzerine 5 milyon TL faiz gelmez. Bu işler yalancılıkla, itham etmekle olmaz" diye konuştu.
Altay'ın SGK'daki üç hesabına ulaştıklarını kaydeden Murat Bora Dülger ise yönetimin faiz ve cezaları hesaplamadığını söyleyerek, "Belgeleri kongrede Divan Kurulu'na vereceğim" dedi.

MK(YC/AÖ)