ALTAY'da 1-9 Haziran'da yapılacak kongre öncesi işadamı Murat Bora Dülger'in ardından Başkan Yardımcısı Aslan Savaşan'da adaylığını açıkladı.
Başkan Niyazi Konuşmaz'ın aday olmayacağını duyurmasının ardından göreve talip olan Aslan Savaşan, son yıllarda camia içindeki birlik ve beraberliğin yara aldığını belirterek, "Öncelikle bu beraberliği sağlama konusunda tarihi bir görev üstlenmek zorundayız. Başarılı olmak için sadece para ve futbolcu yeteneği yetmez. Bunu gördük ve yaşadık" dedi.
2001 yılından bu yana dört dönem yönetim kurullarında görev aldığını hatırlatan Aslan Savaşan, "On yıldan fazla yöneticilik tecrübem sırasında kulübün doktorluğunu da üstlendim. Altay'ın çeşitli sorunlarını çözme çabası içinde oldum. İki kez play off finali yaşadım. Kritik bir dönemde çok zor bir göreve talip olduğumun bilincindeyim" diye konuştu. Savaşan'ın önümüzdeki günlerde basın toplantısı düzenleyerek listesinde yer alan isimleri ve projelerini açıklayacağı bildirildi.
YÖNETİM ŞEKİLLENİYOR
Kongrede Murat Bora Dülger'le yarışması beklenen başkan adayı Aslan Savaşan'ın listesinde mevcut yönetimden Hakan Ceylan, Umut Köroğlu ve Mehmet Dülgerkaraoğlanoğlu'nun yanı sıra eski yönetici Sadettin Ünlü ile Gürsel Canerler'in de bulunduğu öğrenildi. Savaşan'ın güçlü bir yönetim oluşturmak için bazı önemli isimleri daha ikna etmeye çalıştığı bildirildi.

MK(YC/AÖ)