ALTAY'ın 76'ncı dönem olağan genel kurulunda Aslan Savaşan'ın, Murat Bora Dülger'le girdiği başkanlık yarışını kazanması, siyah beyazlı kulüpte gelenekçi anlayışın devam ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Camiadaki, "Kulüp başkanının yöneticilik tecrübesi olmalı" görüşüne uyan Aslan Savaşan, daha önce yöneticilik tecrübesi bulunmayan rakibinin aldığı 302 oya karşılık 368 oyla, ilk kez talip olduğu başkanlığa seçildi. Kongrede ilk konuşmayı yapan Dülger, 7 milyon TL bütçesinin 2 milyon TL'sini kulübe bağışlamak için Divan Kurulu'na taahhütname vererek salondan büyük alkış aldı.
Kürsüye Dülger'den sonra çıkan Savaşan ise, "Altaylı" kimliğini ön plana çıkararak kongrenin kaderini değiştirdi. Savaşan, "Ben Altaylıyım, adım Aslan Savaşan. 15 yıldır kulübün neferiyim, her kademede görev aldım. Sorunları biliyorum. Ömrüm yettiğince Altay'a hizmet vereceğim. Camiada birleşimi sağlayacak kişiyim. İzmirliyim, beni herkes tanır. Altay'ı, Altay gerçeklerini bilen Altaylılar yönetmeli" sözleriyle seçim atmosferini lehine çevirdi. Savaşan, başkan seçildikten sonra, "Barış içinde herkesi kucaklayacağım. Altay hak ettiği yerlere gelecek kimsenin endişesi olmasın" dedi.
İLK ADAY KERİMOĞLU
Altay'ın yeni yönetimi teknik direktör adayı olarak ilk sıraya geçen sezon Ofspor'u çalıştıran Tolgay Kerimoğlu'nu koydu. Geçtiğimiz günlerde Kerimoğlu ile ön görüşme yapan kurmayların, anlaşma sağlanamaması halinde, daha önce Altay forması giymiş bir teknik adamla anlaşacağı bildirildi. Siyah beyazlı yönetim görev dağılımı yaptıktan sonra, iç ve dış transferi bir an önce tamamlamayı hedefliyor.
DÜLGER ÖRNEK OLDU
Altay'da başkan adayı Murat Bora Dülger, seçimi kaybetmesine rağmen tutum ve davranışlarıyla camianın takdirini kazandı. Seçim hazırlıklarına şubat ayında başlayan, ancak huzursuzluk yaratmamak için takımın kümede kalmayı garantilediği nisan ayı sonunda adaylığını açıklayan Dülger, kongrelerin ciddiye alınması gerektiğini vurguladı. "Genel kurula üç gün kala başkan ve yönetim belirlenmemeli" diyen Dülger, hazırlıksız, bütçesiz, plansız yola çıkılmaması gerektiğini, kavga ile bir yere varamayacaklarını ifade ederek, "Seçimi kaybetsek de prensipler adına ortaya bir şeyler koyduk. İnsanların gönüllerindeki koltuk her şeyden güzel" dedi. İki adayın seçim öncesi ve sonrası birbirlerine sarılmaları alkış topladı.
ERDOĞAN'IN GURURU
Tarihi kongreye hasta yatağından kalkarak gelen eski başkan Mehmet Erdoğan, salona girerken büyük gurur yaşadığını söyledi. "Altaylılık böyle birşey" yorumu yapan Erdoğan, "Benim için duygusal ve onur verici bir seçimdi. 700'ün üzerinde katılımın olması Altay'ın büyüklüğünü gösteriyor. İki çok önemli aday yarışa girerek Altay'a sahip çıktı. Artık hedefimiz üst ligler olmalı. Projelerle, borçları eriterek güzel günlere hepbirlikte ilerlemeliyiz" dedi.
UÇAR'IN ŞANSSIZLIĞI
Teknik direktör Turgut Uçar, birlikte hareket ettiği Murat Bora Dülger'in kongreyi kaybetmesiyle, bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı. Geçen yılki kongre öncesinde Alanyaspor'dan teklif alan ancak, Ömer Hızlıok'un seçimi kazanması umuduyla beklemeye geçen Uçar, başkanlığa Niyazi Konuşmaz'ın seçilmesinin ardından kulüple yollarını ayırmıştı. Bu kez Dülger'in teklifini kabul eden Uçar'a, sezon ortasında Tokatspor talip oldu. Bir kez daha teklifi reddeden Uçar, seçimi Dülger'in kaybetmesiyle şok yaşadı. "Nasip değilmiş" yorumu yapan deneyimli çalıştırıcı, "Transfer listem hazırdı. Altay'ı sezon başında çalıştırmayı çok istiyordum. Ben Altaylıyım, beklentim şampiyonluk" diye konuştu.

MK(YC/AÖ) FOTOĞRAF