ALTAY, kuruluşunun 100'üncü yılını kutlayacağı sezonu hayal kırıklıkları ve camiadaki gerginliklerle geçiriyor.
2'nci Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk hedefiyle yola çıkan siyah beyazlı ekip, yarıştaki rakipleri Bandırmaspor ve Ankaragücü’ne üst üste evinde yenilerek lider Altınordu’nun 11 puan gerisine düşüp 9’uncu sıraya geriledi. Son maçta tribünler sahaya sırtlarını dönerek başarısızlığı protesto ederken, takımın en skorer ismi Murat’ın taraftarla tartışması moralleri iyice bozdu.
Zirveyle 11 puanlık farkı kapatmak için devre arasında takviye yapmayı planlayan yönetim, transfer yasağına takıldı. Geçmiş tarihli 50 bin TL’lik borç nedeniyle gelen yasağa, önümüzdeki günlerde yeni dosyaların eklenmesi bekleniyor. Haziran ayındaki seçimden sonra camiada başlayan gerginlik ve kutuplaşma ise geçen hafta tüzük kongresinde zirveye çıktı. Tüzük maddeleri, divan, disiplin ve balotaj kurulunun tartışılmadan, daha önce bilgi verilmeden değiştirilmesi ipleri iyice gerdi.
ÖZGENER İSTİFA ETTİ
Erdoğan Tözge başkanlığında oluşan yeni Divan Kurulu’nda yer aldığı açıklanan eski Kulüp ve Federasyon Başkanı Mahmut Özgener, istifa ettiğini açıkladı. Son gelişmelerden uzak kaldığını ve yaşanan olaylardan habersiz olduğunu belirten Mahmut Özgener, "Ben Kemal Zorlu haklı da olsa, haksız da olsa, hiçbir şekilde ona karşı olmam. Zorlu daha önce görevden ayrılacağını dile getiriyordu. Erdoğan Tözge’nin teklifini kabul ettim ama olayların perde arkasını sonradan ögrendim" dedi.
Eski Divan Başkanı Kemal Zorlu, yarın divan seçimleri ve tüzük kongresiyle ilgili açıklama yapacak. (YC/AÖ)